Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ



Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα
η χώρα, καθώς η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρούν στις πολιτικές λιτότητας που  προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, αλλά και στα νέα εξοντωτικά μέτρα που «παζαρεύει» η κυβέρνηση με την τρόικα.




Στην πορεία που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ξεχωριστή ήταν η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ) συμμετείχε και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν αρνήθηκε στους διαδηλωτές που του ζητούσαν να φωτογραφηθεί μαζί τους και έβγαλε ακόμη και... selfie με τους απεργούς!

Μάλιστα, δύο από τις κυρίες με τις οποίες φωτογραφήθηκε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυρία Γεωργία η οποία εργάζεται ως νοσηλεύτρια και η κυρία Μαρία, η οποία είναι διοικητική υπάλληλος, μίλησαν στο protothema.gr και είπαν πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ευγενικός και ότι δέχθηκε αμέσως να βγάλει selfie μαζί τους.









Πάντως, σε δηλώσεις του ο Τσίπρας ζήτησε για άλλη μία φορά εκλογές, ενώ είπε πως
σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη θέση απ΄ αυτήν που ήμασταν το 2012.

«Επιβεβαιώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο το αδιέξοδο της στρατηγικής της υποταγής και της υποτέλειας στις πιο παράλογες εντολές και επιθυμίες της τρόικας, το αδιέξοδο της στρατηγικής του καλού και υπάκουου μαθητή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά εδώ και δυόμισι χρόνια» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.



Ο κ. Τσίπρας ζήτησε εκλογές για να δοθεί «μια ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης σε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο, ανοίγοντας προοπτική, προοδευτική και δημοκρατική προοπτική για όλη την Ευρώπη, για όλους τους λαούς της Ευρώπης», τονίζοντας πως τώρα είναι η ώρα γι αυτό το μεγάλο και αποφασιστικό βήμα».



Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έγινε στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ
χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι, οι οποίοι συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση φώναξαν έξω από τη Βουλή -όπου κατέληξε η πορεία- ένα ηχηρό «όχι» στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων που εξαθλιώνουν την κοινωνία.

Στα πάνο κυριαρχούσε το σύνθημα «Όλοι μαζί να βάλουμε τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα και τον κοινωνικό μαρασμό». Δυναμική ήταν και η παρουσία των επαγγελματοβιοτεχνών που διαμαρτυρήθηκαν για τα λουκέτα στην αγορά.

Οι κινητοποιήσεις σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ  θα συνεχιστούν με συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης, την Κυριακή 7 Δεκέμβρη ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού, στις 5 το απόγευμα.

Πορεία από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ. Μάλιστα, στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετείχε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της πορείας, ενώ σε δηλώσεις του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ είπε ότι δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση και πως «κανείς πλέον δε μπορεί να ζήσει με ψίχουλα». 



Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν, επίσης, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Πάτρα -όπου οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους παρά την βροχή. Ακόμη, απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες από φορείς, σωματεία, οργανώσεις, πολιτικά κόμματα, μαθητές και φοιτητές πραγματοποιήθηκαν στην Ήπειρο, στο πλαίσιο της απεργίας.

Σημειώνεται ότι σήμερα υπολειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ΔΕΚΟ και κλάδοι του ιδιωτικού τομέα, ενώ στην απεργία συμμετέχει και η ΟΤΟΕ με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στις τραπεζικές συναλλαγές. Επίσης, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.



Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις θα γίνονται μετ’ εμποδίων εξαιτίας των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Ειδικότερα, για 24 ώρες θα μείνουν ακινητοποιημένα τρένα και πλοία ενώ 24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να ακυρωθούν δεκάδες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Η AEGEAN ήδη ακύρωσε 97 πτήσεις εσωτερικού και 65 πτήσεις εξωτερικού, ενώ η Olympic Air ματαίωσε όλες τις πτήσεις του δικτύου της.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργούν την ώρα των συλλαλητηρίων προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.


 
Στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας ως εξής:

-Λεωφορεία και τρόλεϊ: Θα κινηθούν από τις 09.00 έως τις 21.00. Οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

- Οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ: Θα κινηθούν από τις 10.00 πμ έως τις 16.00. Οι εργαζόμενοι δηλαδή θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 το πρωί και από τις 16.00 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας για να διευκολύνουν τους πολίτες να κατέβουν στα συλλαλητήρια. Οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ θα σταματάνε στη Δουκίσσης Πλακεντίας λόγω της απεργίας στον Προαστιακό.



- Οι συρμοί του τραμ: Θα κινηθούν από τις 09.00 έως τις 17.00. Οι εργαζόμενοι δηλαδή θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09.00 το πρωί και από τις 17.00 το απόγευμα ως τη λήξη της βάρδιας.

- Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστικού: Θα ακινητοποιηθούν  καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου.

- Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής στην απεργία και της ΠΝΟ. Η απεργία των ναυτικών θα είναι σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει στις 12.01 της Πέμπτης ενώ θα λήξει στις 00.00 τα μεσάνυχτα. 

-Στην απεργία θα συμμετάσχει και η  Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος .

















protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου