Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ» ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ



Άβρερ Μπάκο. Αυτό είναι το όνομα του
31χρονου Αλβανού, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/11/2014) γάζωσε με ένα καλάσνικοφ το κλαμπ στο Μικρολίμανο, αφήνοντας πίσω τους 15 τραυματίες.
Το όνομα του ανθρώπου που άνοιξε πυρ στο νυχτερινό κέντρο, την ώρα που ήταν γεμάτο από κόσμο, έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. θα μπορεί να δημοσιοποιήσει τη φωτογραφία του Αλβανού κακοποιού σε τρεις ημέρες.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο εισαγγελέας ζήτησε να μη δημοσιοποιηθεί ακόμη η φωτογραφία του σεσημασμένου αλλοδαπού, με το σκεπτικό ότι πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «Έθνος», το οποίο δημοσίευσε φωτογραφία του δράστη, οι διατάξεις του περσινού νομου 4139/13 έχουν βάλει «φρένο» στη γρήγορη δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του καταζητούμενου για τα μακελειό στο μπαρ του Πειραιά
Με τις νομοθετικές αλλαγές, που στόχο είχαν να δώσουν περισσότερες εγγυήσεις σε υπόπτους και κατηγορουμένους, η γρήγορη δημοσιοποίηση παρέμεινε ως δυνατότητα μόνο σε περιπτώσεις τρομοκρατίας εγκληματικής οργάνωσης και παραβίασης της νομοθεσίας για τη γενετήσια ελευθερία.
Πού εστιάζουν τις έρευνες οι Αρχές

Αυτή τη στιγμή οι Αρχές «χτενίζουν» την Αττική όπου και εστιάζουν τις έρευνές τους, έχουν στηθεί μπλόκα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι άνδρες των ΕΚΑΜ.
Η Αστυνομία εκτιμά μάλιστα πως ο καταζητούμενος, σε πιθανό τετ- α τετ με τους άνδρες της, δεν αποκλείεται να οπλίσει.

Ο δράστης τη επίθεσης φέρεται να έχει δύο ακόμη συνεργούς οι οποίοι διαθέτουν βαρύ οπλισμό.
Το χρονκό της επίθεσης
Λίγο μετά τις 4 το πρωί του Σαββάτου (22-11-2014), ο δράστης σε κατάσταση σοκ πυροβόλησε με ένα καλάσνικοφ και τραυμάτισε δεκαπέντε θαμώνες μπαρ στην ακτή Δηλαβέρη στον Πειραιά.

Σύμφωνα με όσα είπε στην Αστυνομία ο ιδιοκτήτης του μπαρ, το πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις 4.15 τα ξημερώματα. Ο άγνωστος αλλοδαπός στάθηκε έξω από την τζαμαρία του καφέ μπαρ, και με ένα καλάσνικοφ γάζωσε το κατάστημα πυροβολώντας εναντίον των θαμώνων ενώ ούρλιαζε: «Θα σας σκοτώσω όλους! Απόψε θα χυθεί αίμα!».
Ο αλλοδαπός, λίγη ώρα πριν το δολοφονικό αμόκ βρισκόταν στο μπαρ όπου ήπιε τρία ποτά. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, αφού πλήρωσε το λογαριασμό του, ο δράστης έφυγε κάποια στιγμή περίπου στις 4 το πρωί κι έπειτα επέστρεψε για να σκορπίσει τον τρόμο.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου