Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ(Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά): ΠΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ


Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κα Ανεμοδουρά μιλώντας στο Δημήτρη Παπαδόπουλο στο ΣΚΑΪ 92,6 μίλησε για
τον κίνδυνο του Έμπολα για την Ελλάδα.
Αρχικά τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει τόσο μεγάλος πανικός διότι ο κίνδυνος να χτυπήσει ο ιός του Έμπολα στην Ελλάδα είναι πολύ πιο μικρός απ΄ ότι σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. διότι η Ελλάδα δεν αποτελεί άμεσο προορισμό κατοίκων της Αφρικής.
Υπάρχουν άλλες αρρώστιες που αυτή τη στιγμή είναι πιο επικίνδυνες στην Ελλάδα.
Μιλώντας όμως για τον κίνδυνο του Έμπολα τόνισε ότι δεν μεταδίδεται κατά την επώαση.
Όταν όμως η νόσος έχει προχωρήσει είναι φανερά τα συμπτώματα πάνω στον ασθενή και μπορούμε να καταλάβουμε ότι κινδυνεύουμε. 
Ο ιός Έμπολα, μπορεί να μεταδοθεί μόνο αφού έχει αρχίσει η εμφάνιση των συμπτωμάτων, τα οποία εμφανίζονται στον ασθενή μετά από 2 έως 21 ημέρες, μετά τη μόλυνση του οργανισμού. 
Τα πρώτα συμπτώματα είναι ο πυρετός, ο πονοκέφαλος, πόνος στους μύες και πονόλαιμος. Σε δεύτερη φάση τα συμπτώματα εξελίσσονται σε διάρροια, εμετό, εξανθήματα.
Η κα Ανεμοδουρά κατηγόρησε τις ξένες κυβερνήσεις οι οποίες δεν πήραν σοβαρά την υπόθεση του Έμπολα ώστε να αντιμετωπιστεί δυναμικά και αποφασιστικά στην πηγή του, δηλαδή στην Αφρική.
Ο ιός του Έμπολα πήρε το όνομα του από ένα ποτάμι της Αφρικής.
Τέλος η κα Ανεμοδουρά ζήτησε από την Κυβέρνηση να ενημερώσει όσο γίνεται περισσότερο τους πολίτες για να μην υπάρχει πανικός.  Ενώ ζήτησε όλοι μας να συνεχίζουμε να παίρνουμε προληπτικά μέτρα καθαριότητας γιατί πέρα από τον Έμπολα υπάρχουν και άλλες αρρώστιες.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου