Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΦΩΝΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΕΒΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ!!!

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας, οι κάτοικοι της περιοχής Γρέβενη στην Καλλιθέα Πιερίας βρίσκονται σε αναβρασμό ύστερα από την αποκάλυψη ότι 220 οικογένειες πρέπει να
πληρώσουν το 30% της αντικειμενικής αξίας των οικοπέδων που κατέχουν!
Ήδη δημιουργήθηκε επιτροπή για την υπόθεση αυτή, ενώ ένας κάτοικος της περιοχής ο Γιώργος Αργυρόπουλος, μίλησε στην εκπομπή του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο ΣΚΑΙ 92,6.
Ο Γιώργος Αργυρόπουλος υποστήριξε ότι όταν δόθηκαν τα οικόπεδα στους ακτήμονες δεν υπήρχε καμία υποδομή στην περιοχή.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι δεν υπήρχε ούτε νερό, ούτε ρεύμα, παρά μόνο βοσκοτόπια.  Οπότε ήταν αδύνατο να γίνει κάποια προσπάθεια για να κτιστεί ένα σπίτι.  Μάλιστα ανέφερε ένα γεγονός με ένα κάτοικο της περιοχής ο οποίος για να καταφέρει να χτίσει σπίτι αναγκάστηκε να αγοράσει 7 κολώνες της ΔΕΗ!!!  Μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλο ήταν το κόστος.
Και ενώ δεν υπήρχε υποδομή και ενώ το ελληνικό κράτος δεν βοήθησε τους ακτήμονες, ξαφνικά επιβάλει πρόστιμο σε όσους δεν έχτισαν σε περίοδο 10 ετών.
Είναι φανερό λοιπόν ότι οι 220 οικογένειες βρίσκονται σε δυσχερή θέση, αν σκεφτεί κανείς ότι τη σημερινή περίοδο κρίσης μαζί με όλους τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ να πληρώσουν επιπλέον και το 30% της αντικειμενικής αξίας.
Επίσης στην εκπομπή αποκαλύφθηκε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο της περιοχής Γρέβενη, αλλά σύντομα θα πονοκεφαλιάσει και άλλους κατοίκους όχι μόνο στο νομό Πιερίας αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Σχετικά με την Πιερία, περιοχές που πιθανός να έχουν πρόβλημα είναι οι περιοχές Νέων Πόρων, Πλαταμώνα και Βροντούς.
Η επιτροπή αγώνα της περιοχής Γρέβενη ζητάει  να παγώσει ο νομος αφού τους αδικεί και στη συνέχεια να γίνει τροποποίηση, με αποτέλεσμα όποιος από το 2014 και στην επόμενη 10ετία δεν χτίσει, τότε να του επιβληθεί το πρόστιμο που αναφέρει ο νόμος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου