Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Εγκαταστάθηκε το πρώτο σύνταγμα πυραύλων S-500 «καλύπτοντας» την περιοχή της Μόσχας και της κεντρικής Ρωσίας



Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Επανδρώθηκε το πρώτο σύνταγμα αντιαεροπορικών πυραύλων S-500 στην Μόσχα και στην κεντρική Ρωσία. Μετά
τη δοκιμή, το συγκρότημα θα υπάγεται στις διοίκηση αεροδιαστημικής άμυνας ΒΚΟ, αναφέρει το πρακτορείο "Interfax-AVN", αναφερόμενο στους εκπροσώπους του ρωσικού στρατού.


«Είμαι βέβαιος ότι μετά την ανάπτυξη και δοκιμή του πρώτου συντάγματος S-500, τέθηκε σε ενεργό υπηρεσία ένα πυραυλικό σύστημα που θα καλύπτει την κεντρική Ρωσία  και την Μόσχα»,  δήλωσε ο διοικητής της αεροδιαστημικής άμυνας ΒΚΟ υποστράτηγος Adrei  Demin.

Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-500,  είναι ένα σύστημα νέας γενιάς, το οποίο δύναται να εφαρμόσει την αρχή του διαχωρισμού εξουδετέρωσης στόχων, καταστρέφοντας  βαλλιστικούς και αεροδυναμικούς  στόχους σε μεγάλη απόσταση . Οι ικανότητες μάχης του εν λόγω συστήματος , είναι σημαντικά μεγαλύτερες από το υπάρχον σύστημα  S-400 «Triumph» και το αμερικανικό ομόλογο του  THAAD.

Όπως ανέφερε ο Ρώσος  ΑΓΕΑ Πτέραρχος  Viktor Bondarev, το S-500 θα είναι σε θέση να λύσει το πρόβλημα της καταστροφής  πυραύλων μικρού βεληνεκούς, πύραυλων μέσου βεληνεκούς, καθώς και στόχων  στο εγγύς διάστημα. Είναι γνωστό ότι, σύμφωνα με το ισχύον ρωσικό κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμών για την περίοδο 2011-2020 στην δύναμη της αεροδιαστημικής άμυνας θα προστεθούν  πέντε συντάγματα (δέκα τμήματα) S-500.
analystsforchange.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου