Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ολοκληρώθηκαν οι εκτιμήσεις ζημιών στη Πιερία



Την πορεία με την οποία προχωρούν οι εκτιμήσεις των ζημιών σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς, Σέρρες και Πιερία βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης του προέδρου του ΕΛΓΑ Βασίλη
Έξαρχου με τα στελέχη του υποκαταστήματος του Οργανισμού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΓΑ σχετικά με την πορεία των εκτιμήσεων των ζημιών, οι σχετικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί στο νομό Θεσσαλονίκης, ενώ στους νομούς Χαλκιδικής και Κιλκίς αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα. Στο νομό Σερρών έχουν γίνει περίπου 7.500 δηλώσεις ζημιάς και αφορούν κυρίως σε βαμβάκια, καλαμπόκι, ηλίανθο, σιτηρά, πατάτες, ελιές αμύγδαλα και ρόδια.
Οι εκτιμήσεις των ζημιών για τα βαμβάκια και τις ελιές θα ολοκληρωθούν στο τέλος Σεπτέμβρη και για τα υπόλοιπα προϊόντα στα μέσα Σεπτέμβρη. Στο νομό Πιερίας έχουν γίνει περίπου 5.000 δηλώσεις ζημιάς και η πλειοψηφία των ζημιών αφορούν σε καπνά, αμπέλια και ακτινίδια. Οι εκτιμήσεις των ζημιών στα καπνά και τα αμπέλια και τις άλλες καλλιέργειες θα ολοκληρωθούν στα μέσα Σεπτέμβρη και των ακτινιδίων στα μέσα Οκτώβρη.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ζήτησε από τα στελέχη του υποκαταστήματος να εντείνουν την προσπάθειά τους διότι βασικός στόχος του Οργανισμού είναι να πληρωθούν οι αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου