Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Λαμπρός εορτασμός της "Μνήμης Μικρασίας" και περιφορά της προσφυγικής εικόνας της Αγίας Παρασκευής στα στενά του Καστέλου


Με την καρδιά και το βλέμμα στα απέναντι Μικρασιατικά παράλια, από εκεί όπου ξεκίνησαν οι  πρόγονοί τους για να δημιουργήσουν τους προσφυγικούς συνοικισμούς του νησιού, εόρτασαν και
φέτος τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής οι κάτοικοι του παραλιακού συνοικισμού του Καστέλου.
Εκατοντάδες προσκυνητές με διάχυτη τη συγκίνηση περιέφεραν στα στενά της προσφυγικής συνοικίας την εικόνα της Αγίας Παρασκευής που οι ίδιοι οι πρόσφυγες περιέσωσαν κατά τις τρομερές ημέρες της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος το «παρών» έδωσε όλη η πολιτική, στρατιωτική και εκκλησιαστική ηγεσία του τόπου ενώ παρέστη και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης.
Ξεχωριστή στιγμή των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν η απονομή τιμητικών πλακετών σε δύο μικρασιάτισσες για την πολυετή προσφορά τους στον προσφυγικό ναό της Αγίας Παρασκευής.
Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος παρακάλεσε τους παρευρισκόμενους να κρατήσουν άσβεστη στις καρδιές τους τη φλόγα της Μικράς Ασίας, μία φλόγα που όπως είπε πρέπει να μεταφερθεί και στη νέα γενιά.
Ειδική αναφορά έκανε και για τα νέα παιδιά της Χίου υπογραμμίζοντας ότι πρωτεύον είναι να σταματήσει η μετανάστευση των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.
politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου