Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους;


Η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε πως έχασε την επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της που εξασφαλίζουν τη σύνδεση ανάμεσα στην Ουαγκαντούγκου και το Αλγέρι, 50
λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο.

Όπως είπε Αλγερινός αξιωματούχος, στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 116 άνθρωποι (110 επιβάτες, από τους οποίους οι 50 ήταν Γάλλοι και 6 μέλη πληρώματος που ήταν Ισπανοί).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

18:54
Η Μαριέλα Κάστρο μίλησε ζωντανά στην τηλεόραση της Βενεζουέλας: «Είμαι ζωντανή, χαρούμενη και υγιής» ανέφερε η κόρη του προέδρου της Κούβας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC.

18:39 Κάτοικοι στο Μάλι ανέφεραν ότι τις τρεις τελευταίες ημέρες επικρατούσε κακοκαιρία στην περιοχή, γεγονός που ενδέχεται να συνέβαλε στην πτώση του αεροσκάφους.

18:08 Το CNN μετέδωσε ότι μέσα στο αεροσκάφος επέβαινε η Μαριέλα Κάστρο, κόρη του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο.

18:02
Συγκρατημένος σχετικά με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος δήλωσε ότι το αεροσκάφος εξακολουθεί να αγνοείται και πως «πιθανότατα» έχει συντριβεί.

«Παρά τις εντατικές έρευνες, μέχρι αυτήν την ώρα που σας μιλάω δεν έχει βρεθεί ούτε ίχνος του αεροσκάφους. Πιθανότατα συνετρίβη. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε αυτήν τη φάση σε μια μεγάλης έκτασης ζώνη γύρω από την περιοχή του Γκάο, στο έδαφος του Μαλί», είπε ο Φαμπιούς.

17:52 Το αλγερινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι το αεροσκάφος μετέφερε 51 Γάλλους, 26 άτομα από την Μπουργκίνα Φάσο και επτά Αλγερινούς. Υπήρχαν επίσης πολλοί Λιβανέζοι, Καναδοί, Ουκρανοί, Ισπανοί και Λουξεμβούργιοι.

17:12 Το BBC επικαλείται πηγές από το Νίγηρα που αναφέρουν ότι έχουν σταλεί αεροσκάφη στα σύνορα με το Μάλι, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα για το αεροπλάνο.

16:42 Πληροφορίες από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το αεροπλάνο ενδέχεται να συνετρίβη στο Μάλι, σε κοντινή απόσταση από την πόλη Κιντάλ. Το σημείο είναι περίπου 285 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Γκάο, η περιοχή όπου χάθηκε η επαφή με το αεροσκάφος.

16:37 Χάρτης του Guardian δείχνει την πορεία που ακολούθησε το αεροσκάφος.



16:25 «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το αεροσκάφος συνετρίβη» ανέφερε αξιωματούχος της εταιρίας Air Algerie, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σημείο που έπεσε το αεροπλάνο με τους 116 επιβάτες.

15.32
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Daily Mirror δύο γαλλικά αεροσκάφη Mirage 2000 έχουν λάβει οδηγίες να «χτενίσουν» τη διαδρομή που ακολούθησε το αεροσκάφος των αλγερινών αερογραμμών.

15.30 «Το αεροπλάνο εξαφανίσθηκε στην Γκάο, 500 χλμ. από τα αλγερινά σύνορα. Έχουμε θύματα πολλών εθνικοτήτων», δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Αλγερινός πρωθυπουργός Αμπντελμαλέκι Σελάλ.

15.28
Ο κατάλογος των επιβατών της πτήσης της Air Algerie που αγνοείται περιλαμβάνει 50 Γάλλους, σύμφωνα με δηλώσεις αντιπροσώπου της εταιρείας στην Μπουρκίνα Φάσο.

15.16
Σύμφωνα με το Associated Press, το αεροσκάφος άλλαξε πορεία εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών.

14.37 Το ιδιωτικό αλγερινό τηλεοπτικό κανάλι Elnahar μετέδωσε πως το αεροπλάνο συνετρίβη αφού πέρασε στον εναέριο χώρο του Νίγηρα. Το αεροπλάνο ήταν ναυλωμένο από την ισπανική εταιρεία Swiftair και από το ισπανικό συνδικάτο πιλότων επιβατικών αεροπλάνων Sepla έγινε γνωστό πως τα έξι μέλη του πληρώματος ήταν όλα Ισπανοί.

14.36
Στο μεταξύ, η αποστολή του ΟΗΕ στο Μαλί και οι Γάλλοι στρατιώτες που βρίσκονται εκεί, προσπαθούν να εντοπίσουν το αεροπλάνο. Πηγή στην αποστολή του ΟΗΕ είπε πως δεν έχει ακόμη τις συντεταγμένες της πτήσης ή της θέσης του αεροπλάνου τη στιγμή που εξαφανίσθηκε. Δεν υπάρχει επιβεβαίωση πως το αεροπλάνο συνετρίβη στο Μαλί, δήλωσε η πηγή.

14.35
Η τελευταία επαφή που είχαν οι αλγερινές αρχές με το αγνοούμενο αεροπλάνο της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Air Algerie, το οποίο μετέφερε 116 ανθρώπους από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι, ήταν τη 01:55 (ώρα Γκρίνουιτς, 04:55 ώρα Ελλάδας) ενώ πετούσε πάνω από το Γκάο του Μαλί, δήλωσε ένας αλγερινός αξιωματούχος.

14.29 Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Μεταφορών, το αεροσκάφος χάθηκε πάνω από το βόρειο Μάλι.

14.15 Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πτώση του αεροσκάφους στην περιοχή του Νίγηρα.

13.11 Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο το οποίο επικαλείται την ισπανική εταιρεία Swiftair, ιδιοκτήτρια του αεροπλάνου, το αγνοούμενο αεροπλάνο είναι ένα McDonnell Douglas MD83 που μετέφερε 110 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα.

12.14 «Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του», ανακοίνωσε η αλγερινή αεροπορική εταιρεία, την οποία επικαλείται το αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων APS.

«Η Air Algerie ενημερώνει πως οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας είχαν την τελευταία επαφή με την πτήση AH 5017 που εξασφαλίζει τη σύνδεση Ουαγκαντούγκου-Αλγερίου σήμερα 24 Ιουλίου στη 1:55 ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 50 λεπτά μετά την απογείωσή της», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
 real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου