Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Bing Translator, για μετάφραση ιστοσελίδων



Το Βing Translator είναι ένα plugin του WordPress, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετάφραση του περιεχομένου μιας ιστοσελίδας σε άλλες γλώσσες, χρησιμοποιώντας το επίσημο Translator API του Bing.
Όπως είναι γνωστό, η Μicrosoft…


παρέχει μια υπηρεσία παρόμοια με το Google Translate, που ονομάζεται Bing Τranslator. Η υπηρεσία αυτή λειτουργεί ουσιαστικά το ίδιο, και υποστηρίζει σχεδόν τις ίδιες γλώσσες με την αντίστοιχη υπηρεσία της Google.
Προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική, η Μicrosof αποφάσισε να επεκτείνει την υπηρεσία της, κυκλοφορώντας ένα επίσημο plugin για το WordPress.
Το συγκεκριμένο plugin, επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσθέσουν ένα κουμπί “Bing Translator” στην ιστοσελίδα τους, μέσω ενός tamplate tag, shortcode ή sidebar widget.
Το κουμπί αυτό, επιτρέπει στους χρήστες να μεταφράζουν ολόκληρη την ιστοσελίδα ή συγκεκριμένα τμήματα σε διάφορες γλώσσες (που υποστηρίζονται από την αυθεντική υπηρεσία Bing Τranslator).
Το Bing Translator plugin είναι διαθέσιμο στο repository με τις επεκτάσεις του WordPress, γεγονός που καθιστά εύκολη την εγκατάστασή του, μέσω του ενσωματωμένου, αυτόματου εργαλείου εγκατάστασης plugin του WordPress.
Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου