Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΊ ΠΑΡΑΓΩΓΟΊ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΊ ΤΗΣ ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ!!!

Με την  Δέδε Ιζαμπέλ

Ομιλίες και ενημερώσεις είχε το πρόγραμμα της τελευταίας μέρας της 2ης έκθεσης τοπικών παραδοσιακών βιολογικών προϊόντων στον Καταχά.
Σε ένα τοπίο μαγικό, παρακολούθησαν οι επισκέπτες και οι εκθέτες τις ομιλίες του Δημήτρη Ρουκά,
επιστημονικός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, και του Δημήτρη Μιχαηλίδη, δημοσιογράφος.

Έτσι μάθαμε ότι πλέον είναι πολύ εύκολο να πάρουν οι παραγωγοί πιστοποιήσεις για τα προϊόντα τους, βάση των καινούριων νόμων του 2014, και το υπεύθυνο γραφείο της περιφέρειας θα βοηθήσει όλους τους ενδιαφερόμενους.
Επίσης, οι τοπικοί παραγωγοί είναι το κλειδί της ανάπτυξης διότι παράγουν πλούτος με ελάχιστα έξοδα …. Η τοπικές παραγωγές πρέπει να πουληθούν τοπικά εφόσον μια αυτόνομη τοπική οικονομία είναι η αρχή της ανάπτυξης… Πρέπει να παράγουμε τοπικά αλλά και να καταναλώσουμε τοπικά, έτσι ώστε να σπάσουμε την αλυσίδα της κατανάλωσης.( παραγωγή, επεξεργασία, συσκευασία, μεταφορά, αποθήκευση, κατανάλωση )
Δεν υπάρχει σωστός αγροτουρισμός εάν προσφέρουμε στους επισκέπτες μας χυμό Πορτογαλίας και βούτυρο Δανίας !!!
Θα μπορούσαν από την μια μεριά οι ξενοδόχοι μας να αναζητούν τοπικά προϊόντα για να εφοδιάσουν την κουζίνα τους και από την άλλη μεριά οι τοπικοί παραγωγοί να προσφέρουν τα προϊόντα τους στους τοπικούς ξενοδόχους ….

Εύκολες λύσεις για να δημιουργήσουμε τοπική ανάπτυξη και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας …. Στο χέρι μας είναι να δράσουμε σωστά αντί να κλαιγόμαστε περιμένοντας μια βοήθεια από το κράτος… Τοπική δράση όλων για τοπική ανάπτυξη και ευημερία όλων !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου