Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Στο στόχαστρο και άλλοι επιχειρηματίες για τους σχεδόν 2 τόνους ηρωίνης


Στο στόχαστρο και άλλοι επιχειρηματίες για τους σχεδόν 2 τόνους ηρωίνης
 
Δύο ακόμη επιχειρηματίες, ένας από τους οποίους είχε γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης προ μερικών μηνών, βρίσκονται στο «στόχαστρο» του Λιμενικού και του
ΣΔΟΕ για τη μεγάλη υπόθεση εισαγωγής ηρωίνης από τη Μέση Ανατολή μετά και τον εντοπισμό ενός ακόμη φορτίου, σχεδόν ενός
τόνου, κατά τη διάρκεια της νύχτας σε επιχείρηση λιμενικών σε αποθήκη στην περιοχή Λαμπρικά στο Κορωπί Αττικής. Και όλα αυτά περίπου μία εβδομάδα μετά την ανεύρεση ενός ακόμη τόνου, μοιρασμένου σε βίλα στη Φιλοθέη και σε μία άλλη αποθήκη στο Κορωπί. 

 «Μίλησε» το δεξαμενόπλοιο
Βασικός κατηγορούμενος για τη μεταφορά της ηρωίνης θεωρείται, μέχρι σήμερα, ο 41χρονος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ιδιοκτήτης της έπαυλης στη Φιλοθέη. Τα νέα στοιχεία φέρεται να έχουν προκύψει από την ανάλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του δεξαμενόπλοιου «Νoor 1», σημαίας Τόνγκο, που βρισκόταν εδώ και καιρό στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας. Διαπιστώθηκε ότι με αυτό έγινε η μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης στις δύο αποθήκες του Κορωπίου και στη Φιλοθέη, ποσότητα η οποία φορτώθηκε από τον Περσικό κόλπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά ιδιοκτήτης του εν λόγω πλοίου την περίοδο 2012-13 ήταν ο ήδη προφυλακισμένος εφοπλιστής. Όμως πλέον εξετάζεται ο ρόλος ενός επιχειρηματία που φέρεται να ήταν συνεργάτης του 41χρονου στις ναυτιλιακές επενδύσεις στο Ντουμπάι αλλά και στην ιδιοκτησία του «Noor 1». Το πρόσωπο αυτό εμφανιζόταν να είχε πολυετή εμπορική δραστηριότητα –άσχετη με τα ναυτιλιακά θέματα– στην Αθήνα αλλά και να σχετιζόταν με μεγάλη ΠΑΕ της Αττικής.

Από τα καύσιμα στα ναρκωτικά
Εξετάζεται όμως και ο ρόλος ενός άλλου επιχειρηματία που εμφανίζεται να έχει συμμετάσχει τον τελευταίο χρόνο στην ιδιοκτησία του ίδιου πλοίου, με τη χρήση κυπριακής εταιρείας, με εντολή τη «μεταφορά καυσίμων στη Λιβύη».
Στελέχη των διωκτικών υπηρεσιών μιλούν για μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση με τη δράση επιχειρηματιών οι οποίοι αρχικά φαινόταν να προχωρούν στο «εμπόριο καυσίμων» και ακολούθως ορισμένοι από αυτούς στράφηκαν στην μεταφορά ηρωίνης.

Η επιχείρηση του Λιμενικού
Το συγκεκριμένο πλοίο μπλοκαρίστηκε το βράδυ του Σαββάτου και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού συνελήφθησαν τα 10 μέλη του πληρώματος (όλοι αλλοδαποί) και άλλα τέσσερα άτομα ως μέλη του κυκλώματος, ανάμεσα στα οποία μία γυναίκα που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Συνολικά, οι συλληφθέντες είναι 12 αλλοδαποί και δύο Έλληνες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους αλλοδαπούς είναι ο οδηγός φορτηγού που είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες σε πάρκινγκ φορτηγών στην περιοχή του Σχιστού, το οποίο θεωρείται πως είναι αυτό που θα χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών στην Ευρώπη.
 analystsforchange.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου