Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Το δάγκωμα ενός κουνουπιού έσωσε ένα τρίχρονο κοριτσάκι από τον καρκίνο

Η τρίχρονη Κόνι με τη μαμά της κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών
Η τρίχρονη Κόνι με τη μαμά της κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών
Η Κόνι Μακ Όχει είναι ένα πανέμορφο κοριτσάκι που μόλις έκλεισε τα τρία του χρόνια. Πριν λίγο
καιρό με τη μαμά και τον μπαμπά της πήγαν για μια εβδομάδα διακοπές από το Μπέρμιγχαμ, όπου ζουν, στην Ίμπιζα. Οι μέρες κυλούσαν ειδυλλιακά, οι γονείς της έμοιαζαν πιο ερωτευμένοι από ποτέ και η μικρούλα, έπαιζε συνέχεια.
Ένα πρωί ξύπνησε με ένα σπυρί στο δέρμα της. Την είχε τσιμπήσει ένα κουνούπι στον ύπνο της. Άρχισε να το ξύνει με μανία και σε λίγη ώρα είχε δημιουργήσει μια πληγή. Η μητέρα της δεν έδωσε αρχικά σημασία, αλλά μετά από λίγο καιρό, η πληγή δεν επουλώνοταν. Πήγε στον τοπικό φαρμακοποιό που της έδωσε μια αλοιφή για τα τσιμπήματα. Τίποτε πάλι. Οι μέρες περνούσαν και η πληγή παρέμενε.
Αναγκάστηκαν να πάνε την Κόνι στο νοσοκομείο. Ο γιατρός μόλις είδε την πληγή, ανήσυχος είπε να γίνουν εξετάσεις. Οι εξετάσεις έδειξαν χαμηλό αιματοκρίτη και όταν ο γιατρός είπε πως πρέπει να γίνουν και άλλες, στο μυελό των οστών εκείνες έδειξαν ότι η μικρή πάσχει από λευχαιμία.
Το σημάδι από το κουνούπι
Το σημάδι από το κουνούπι
Στην Αγγλία όπου επέστρεψαν αμέσως, στο νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ, οι γιατροί εμφανίσθηκαν αισιόδοξοι. Από ένα παιχνίδι της τύχης και από το τσίμπημα του κουνουπιού, η ασθένεια εντοπίστηκε σε πολύ πρώιμο στάδιο. Οι χημειοθεραπείες που ακολούθησαν άρχισαν να λειτουργούν και πλέον ο καρκίνος σταδιακά υποχωρεί. Μάλιστα τονίζουν ότι σε 2 χρόνια η Κόνι θα έχει απαλλαγεί οριστικά.
Η κόνι και ο πατέρας της
Η κόνι και ο πατέρας της
«Το τσίμπημα ήταν δώρο Θεού γιατί διαφορετικά δεν θα είχαμε καταλάβει έγκαιρα την ασθένεια», είπε ο πατέρας της Κόνι και συνέχισε: «Σκεφτήκαμε ότι ήταν απλά ένα συνηθισμένο τσίμπημα, ωστόσο έπειτα έγινε μαύρο. Και αυτό γιατί η Κόνι δεν είχε το κατάλληλο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω του καρκίνου. Μόλις το ακούσαμε παγώσαμε. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και εύχομαι να πάνε ακόμα καλύτερα».
invitromagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου