Κυριακή 20 Απριλίου 2014

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΣΑΜΠΙΧΑ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ;ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ;

Σαν να μη μας έφταναν οι κορώνες φίμωσης της άποψης Λαφαζάνη περί ανάγκης εξόδου από την ΕΕ, που ονομάστηκε…δημοκρατική διαδικασία, ή οι δηλώσεις υποταγής στην ευρωπαική προοπτική «αριστερού» όπως επιμένει να ονομάζεται κόμματος,
Ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα η υπόθεση της υποψήφιας μουσουλμάνας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ Σαμπιχά Σουλειμάν, να μας δείξει εκτός των άλλων, τη δουλοπρεπή εξάρτηση του, από την τουρκική πολιτική, μέσω του προξενείου της Θράκης και τις απαιτήσεις του.
Αλλά και η όλοένα αυξανόμενη προσπάθεια της Κουμουνδούρου, να μας πείσει στον φιλότιμο αγώνα της στη στήριξη του καταρέοντος κυβερνητικού συνασπισμού
Η Σαμπιχά Σουλειμάν ρομά μουσουλμάνα, με εσωκομματικές υποθέτομε διαδικασίες και μετά από αποδοχή, βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της εκπροσώπισης των μειονοτήτων.
Άσχετα βέβαια με τις ματέπειτα υποκριτικές δηλώσεις, ότι δεν υφίσταται ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη.
Τότε, πως την απέσυραν ? Από πού ?
Η «άτυχη» υποψήφια όμως, παλιότερα σε συνέδριο του ΟΗΕ στη Γενεύη το Νοέμβριο του 2012, είχε μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας πάνω στα μειονοτικά ζητήματα της Θράκης, όπως θα δούμε στη συνέχεια.
Με αποτέλεσμα αυτό, να εξοργίσει ως φαίνεται το τουρκικό προξενείο της Θράκης και να ζητήσει την κεφαλή της επι πίνακι, με την αντικατάσταση της με δικής το επιλογής υποψήφιο.(Να μας θέτει η τουρκική πολιτική εν ολίγοις το ποιόν θα επιλέγει το κάθε κόμμα ως υποψήφιο).
Και ω του θαύματος, ο ΣΥΡΙΖΑ της Ευρώπης των λαών και του ΝΑΤΟ της Ειρήνης, έβαλε όλα τα θεσμικά του όργανα να κουρδίσουν πάνω στις τουρκικές παρτιτούρες, διαγράφοντας την υποψήφια τους μουσουλμάνα.
Μένει να δούμε, ποιόν θα επιλέξουν στη θέση της, προκειμένου να γελάσομε περισσότερο, ή να κλάψομε.


Όμως παρακολουθήστε όλο το χρονικό της υπόθεσης, προκειμένου να καταλάβετε, το ποιος είναι ποιος, μέσα από τις δηλώσεις και τα έργα ενός εκάστου.

Γενεύη (27 & 28 Νοεμβρίου 2012), 5ο συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες.
ΜΙΑ   ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ    ΜΑΡΤΥΡΙΑ





Ακούστηκε η συγκλονιστική μαρτυρία μίας Μουσουλμάνας Ρομά από τη Θράκη. Πρόκειται για τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν, πρόεδρο του συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «η Ελπίδα».
Διαβάστε την ομηλία της και κρίνετε μόνοι σας, κατά πόσο και ποια εθνικά συμφέροντα εξυπηρετούν οι αλήθειες της.
«Ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω απ’ ευθείας σε κάποια από τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται στο συνέδριο αλλά δεν τις έμαθα ποτέ. 

Η μητρική μου γλώσσα είναι ρομάνι, η γλώσσα των Τσιγγάνων. Πάρα ταύτα επειδή είμαι μουσουλμάνα της Θράκης υποχρεώθηκα να πάω σε σχολείο όπου διδάχθηκα μια τρίτη γλώσσα, τα τούρκικα. Αυτό κάνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι Ρομά με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε σήμερα μειονότητα εντός  της μειονότητας.

Το ίδιο συναίσθημα της μειονότητας μέσα στη μειονότητα το αισθανόμαστε σε κάθε βήμα μας μέσα στην κοινωνία. Οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους. 

Ξοδεύουν πολλά λεφτά  για να χτίσουν τζαμιά μέσα στους οικισμούς μας. Μας λένε ότι οι Τσιγγάνοι πεθαίνουν νέοι επειδή δεν είναι καλοί Τούρκοι και πιστοί μουσουλμάνοι. Εμείς, όμως ξέρουμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερα σχολεία και νοσοκομεία όχι τζαμιά που άλλωστε η Θράκη έχει πολλά.

Εδώ και χρόνια επιμένουν να φτιάξουν σωματεία και να τα ονομάσουν «τουρκικά». Στη συνέχεια προσπαθούν να μας γράψουν σε αυτά τα σωματεία για να μας υποχρεώσουν κι εμάς να πούμε ότι είμαστε Τούρκοι.

Πριν μερικά χρόνια το ελληνικό κράτος όρισε να πηγαίνουμε υποχρεωτικά σε νηπιαγωγεία. Οι τουρκικής καταγωγής Μουσουλμάνοι έφτιαξαν δικά τους νηπιαγωγεία όπου διδάσκονται μόνον τουρκικά. Μας πιέζουν να γραφτούμε σε αυτά τα νηπιαγωγεία. 

Θέλουμε να έχουμε καλή εκπαίδευση στη γλώσσα του κράτους που ζούμε. Το κράτος δεν κάνει αρκετά. Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους. Περιμένουμε την πραγματική βοήθεια από το ελληνικό κράτος. 

Η Διακήρυξη του ΟΗΕ για τις μειονότητες λέει ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η ιδιαίτερη ταυτότητα και ο πολιτισμός μας. Αυτό δεν ισχύει μόνον για το κράτος στο οποίο ζούμε αλλά και για τους μειονοτικούς συμπολίτες μας. Οι τελευταίοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν την τουρκική ταυτότητα αντί της δικής μας ταυτότητας των Ρομά. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη. Θέλουμε να μας αφήσουν ήσυχους και να μην παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος μας».
Πηγή tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου