Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Δυναμικό «παρών» στην Αθήνα δίνουν οι αγρότες από όλη την Ελλάδα και από την Πιερία, οι οργανώσεις των οργάνωσαν  το σημερινό  συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι  στην πλατεία Βάθης, έξω από το υπουργείο Αγροτικής
Ανάπτυξης.
Οι έως τώρα εκτιμήσεις  μιλούν για αυξημένη συμμετοχή όχι μόνο από τον αγροτικό κόσμο, καθώς έχει απευθυνθεί κάλεσμα να συμμετάσχουν εργαζόμενοι και από άλλους τομείς.
Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο ανακοίνωσαν οι παραγωγοί Λαϊκών Αγορών.
 Επίσης, σήμερα  Τετάρτη, έχουν κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 13:00 έως τη λήξη της βάρδιας οι γεωτεχνικοί υπάλληλοι, διά μέσου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
Στην Αθήνα θα βρεθούν αγρότες από τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, ακόμη και από την Κρήτη. Μόνο από τη Θεσσαλία, μέχρι στιγμής, κατεβαίνουν γύρω στα 30 λεωφορεία. Συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποφάσισαν και οι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών. Δύο λεωφορεία μίσθωσε η ΣΠΕΚΟ Βροντούς που ξεκίνησαν στις 5.00 το πρωί για Αθήνα.
Τα αιτήματα
Οι αγρότες αντιδρούν στο νέο φορολογικό καθεστώς και μεταξύ άλλων ζητούν να υπάρχει για τους μικρομεσαίους αγρότες αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και να μην συγκεντρώνουν παραστατικά εσόδων- εξόδων όσοι έχουν τζίρο κάτω από 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Επίσης διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων

pierialife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου