Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ:Μια ελληνίδα μετανάστρια στην Αυστραλία στις 50 πιο πετυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες


 Η 29χρονη Δήμητρα Μαρκογιαννάκη, πριν από πέντε χρόνια πήρε την δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αυστραλία. Και μπορεί το μεγάλο βήμα να το έκανε με φόβο και ανασφάλεια, αλλά τελικά ο τολμών νικά και η απόφασή της δεν της βγήκε σε κακό.
Ωστόσο η Δήμητρα Μαρκογιαννάκη,κατάφερε να βρίσκεται ήδη μεταξύ των 50 πιο
επιτυχημένων γυναικών επιχειρηματιών της χώρας, κάτω των 40 ετών, σύμφωνα με το περιοδικό "Shoestring Startups".
Αφού πήρε το πτυχίο της στην αγγλική φιλολογία στην Ελλάδα, η Δήμητρα Μαρκογιαννάκη ολοκλήρωσε με επιτυχία το μεταπτυχιακό της επάνω στο Global Media Communication στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος για κάποιοδιάστημα στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» και στη συνέχεια μαζί με μια ομάδα άλλων τριών νέων έκαναν το WeTeachMe.

Αρχικά, ξεκίνησαν με έναν ιστότοπο για όσους προσφέρουν διάφορα φροντιστηριακά μαθήματα αλλά στη συνέχεια αυτό εξελίχθηκε και τώρα προσφέρουν μέσω του διαδικτύου ένα αυτόματο ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό πρόγραμμα γραφειακής στήριξης μιας επιχείρησης. Λογιστικά, βιβλία, μάρκετινγκ κ.α.
Στην συνέχεια όμως εξελίχθηκε και πλέον ασχολούνται με την παροχή συμβουλών για τη δημιουργία και προώθηση νέων επιχειρήσεων και ταυτόχρονα παρέχουν κι ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό πρόγραμμα γραφειακής στήριξης.
Η ανάπτυξη του ιστότοπου είναι τέτοια, που σύντομα αναμένεται να επεκταθεί και στο εξωτερικό. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Μαρκογιαννάκη μπήκε στην 50άδα του περιοδικού Shoestring Startups, για τις πιο πετυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες της Αυστραλίας κάτω των 50 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου