Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ 3 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - 2 ΝΕΚΡΟΙ


Πάγωσε το πανελλήνιο από την εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία  του κόμματος στην λεωφόρο Ηρακλείου 426 στο Νέο Ηράκλειο το οποίο είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός τρομοκρατικού χτυπήματος και για αυτό τον λόγο τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική.


Μάλιστα, η αστυνομία

κρίνοντας από τη μεθοδολογία, τον σχεδιασμό του χτυπήματος αλλά και τον σκληρό τρόπο εκτέλεσής του, βλέπει πολλές ομοιότητες με τη Σέχτα Επαναστατών. 



Οι δύο νεκροί είναι ο Γιώργος Φουντούλης, γεννημένος το 1986, και Μανώλης Καπελώνης, γεννημένος το 1991 ενώ ο σοβαρά τραυματισμένος είναι ο Αλέξανδρος Γέροντας που υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς. 

Λίγο μετά τις 19:30 μία μοτοσικλέτα με δύο άτομα που φορούσαν κράνη, σταμάτησαν τη μοτοσικλέτα λίγο πιο πάνω από τα γραφεία της ΧΑ στο αντίθετο ρεύμα, ενώ στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει καφετέρια, μπροστά στην οποία στέκονταν οι τρεις νεαροί. 
Από τα πυρά έπεσαν νεκροί δύο νεαροί 22 και 26 ετών, ενώ άλλος ένας νεαρός 29 ετών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι νεαροί που έπεσαν νεκροί έφεραν τραύματα από σφαίρες στο θώρακα, ενώ δεν αποκλείεται να δόθηκε και η χαριστική βολή.



Με όπλο των 9 χιλιοστών πυροβολήθηκαν τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.



Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία, από τον τόπο του εγκλήματος έχουν περισυλλεγεί 12 κάλυκες, οι οποίες θα μεταφερθούν για βαλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η μηχανή στην οποία επέβαιναν οι δύο δράστες είχε πινακίδα που τα δύο τελευταία αριθμητικά ψηφία είναι 66.



Η μοτοσικλέτα που βρέθηκε στην οδό Αυξεντίου, δεν έχει διευκρινισθεί αν είναι αυτή των δραστών, αλλά φαίνεται πως δεν συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά με αυτή των δραστών, καθώς είναι κλεμμένη από το 2000.  Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε ομάδα υποστήριξης των δραστών.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία έχει αρχίσει ήδη και συλλέγει στοιχεία, ενώ σαρώνει όλες τις κάμερες στην περιοχή, αλλά και τις κάμερες στην Αττική Οδό, καθώς υπάρχει ένα ενδεχόμενο να διέφυγαν από εκεί. 

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου