Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

H απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου για το πρόστιμο που του έριξε το ΣΔΟΕ

Κάτι τρέχει με τα φορολογικά του Αλέξη Μητρόπουλου. Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά του έρχεται στη δημοσιότητα για φοροδιαφυγή. Ο ίδιος όχι μόνο υπερασπίζεται τον εαυτό του
αλλά απαντά και με πικρία (!) στην είδηση πως το ΣΔΟΕ του επέβαλε πρόστιμο 992.000 ευρώ καθώς φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη παροχής υπηρεσιών ύψους 1 εκατ. ευρώ!
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος της εφημερίδας τα Νέα γράφει πως επικοινώνησε με τον Αλέξη Μητρόπουλο ο οποίος δήλωσε «απογοητευμένος επειδή το ΣΔΟΕ δεν υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του» του μίλησε, εξηγώντας πως «είναι ο μοναδικός Ελληνας που έφερε χρήματα από το εξωτερικό κάνοντας χρήση του νόμου Αλογοσκούφη, ο οποίος ενώ φορολογήθηκε όταν έφερε τα χρήματα (με κάτι λιγότερο από 3% σημειώνω εγώ), καλείται τώρα να πληρώσει ξανά.»
Ο Αλέξης Μητρόπουλος φέρεται να εξήγησε στον Γιώργο Παπαχρήστο πως δεν κράτησε τα χρήματα αλλά «τα έδωσε σε συναδέλφους του (κατόπιν δικαστικών αποφάσεων ξανασημειώνω εγώ)» και προανήγγειλε πως θα απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών και θα ζητήσει να γνωστοποιήσει στη Βουλή πόσοι άλλοι κεφαλαιούχοι που επαναπάτρησαν τα χρήματά τους με το νόμο Αλογοσκούφη, καλούνται να φορολογηθούν εκ νέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου