Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Άνοιξε τις πύλες του το Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης το Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2013, στις 2.30 το μεσημέρι, με παρόντες τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη τα μέλη του ΔΣ των Γιατρών του Κόσμου και
πλήθος συμπολιτών, φίλων και οικογενειών με τα παιδιά τους.
Οι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Καπνικού Σταθμού:
α) στους φούρνους, όπου στέγνωναν τα καπνά και τώρα φυλάσσονται παλιά εργαλεία. Στόχος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας είναι, στο χώρο αυτό, να στεγαστεί το «Μουσείο Καπνού Πιερίας», πρόταση την οποία υποσχέθηκε να στηρίξει ο υπουργός κ. Τσαυτάρης.
β) στον όροφο, πάνω από το ΚΙΚ, που είναι εγκαταλελειμμένος και υπό κατάρρευση (όπως ήταν άλλωστε και όλοι οι χώροι πριν τις παρεμβάσεις των εθελοντών). Προτάθηκε από την ΕΟΔνΠ  να στεγαστεί εκεί το Κοινωνικό Φαρμακείο. Την πρόταση αποδέχθηκε άμεσα και επί τόπου ο υπουργός.
γ) στο Κοινωνικό Ιατρείο, στο ισόγειο, με χώρους απλά διαμορφωμένους (κουζίνα, τουαλέτα, αίθουσα αναμονής, εξεταστήριο) έτοιμους να υποδεχθούν τους ανασφάλιστους πολίτες σε πρωτοβάθμιο επίπεδο περίθαλψης.
δ) και στην ισόγεια αποθήκη, που είναι κατάλληλα διαμορφωμένη για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», για συσκέψεις, σεμινάρια και ομιλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου