Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΑΛΩΝΑΣ - ''Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ''!


Ο Δημήτρης Πανταλώνας, ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς παράγοντες στην Πιερία, μιλώντας στο Δημήτρη Παπαδόπουλο (Φωνή της Πιερίας, ΣΚΑΙ 92,6) αποκάλυψε πολλές πτυχές για τον τουρισμό της Πιερίας.
Αναφερόμενος στο φετινό καλοκαίρι, μίλησε για
αύξηση του τουρισμού που διακυμάνθηκε μεταξύ 15% και 20%.  Η αύξηση αυτή όμως είναι συγκυριακή λόγω των επεισοδίων και των ταραχών στην Τουρκία και στην Αίγυπτο.
Παραδέχτηκε ότι φέτος τα ξενοδοχεία μείωσαν τις τιμές τους, κάτι που αποτέλεσε κίνητρο για τους τουρίστες, απ'την άλλη πλευρά όμως επισήμανε ότι η Πιερία πρέπει να κινηθεί πιο άμεσα για την προβολή της στο εξωτερικό και να βρει νέες αγορές οι οποίες θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν πιο πολλές κατηγορίες επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό.
Στη συζήτηση που είχαν με το Δημήτρη Παπαδόπουλο, μίλησε για μια Πιερία των Ενοικιαζόμενων Δωματίων και είπε χαρακτηριστικά ότι αν η Πιερία θέλει διαφορετικού επιπέδου τουρίστες, θα πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερα ξενοδοχεία, αλλά και 5άστερα ξενοδοχεία.
Οι τουρίστες που έρχονται στα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια δεν έρχονται με σκοπό να ξοδέψουν πολλά χρήματα.  Απ΄ την άλλη πλευρά όμως η Πιερίας δε μπορεί να προσελκύσει τουρίστες με μεγάλο πορτοφόλι, τη στιγμή που τα 5άστερα ξενοδοχεία μετριούνται στα δάχτυλα.
Κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά και την Πολιτεία, να ασχοληθούν περισσότερο με την προβολή της Πιερίας.
Ενώ πρότεινε να δημιουργηθούν παράλληλα και καλύτερες υποδομές για τη φιλοξενία των τουριστών.
Κλείνοντας τη συζήτηση υπογράμμισε ότι δυστυχώς η Πολιτεία δε βρίσκεται δίπλα στον ελληνικό τουρισμό, αλλά αντίθετα δημιουργεί προβλήματα.
Χαρακτηριστικά είπε: ''Η ελληνική Πολιτεία δε βοηθάει τον τουρισμό με περισσότερους φόρους, χαράτσια και διόδια!''.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου