Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Το σίριαλ της δίκης Καραμπέρη συνεχίζεται με... νέα επεισόδια!

 



Αν και ο Μάρκος Καραμπέρης όπως αποδείχθηκε έπεσε στα μαλακά, καθώς αφέθηκε ελεύθερος, παρόλα αυτά το σίριαλ που διαδραματίστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και κατά τη διάρκεια της δίκης, φαίνεται πως δεν έχει τελειώσει.

Ο ίδιος μάλιστα έδωσε τροφή για τη συνέχεια, αφού μετά το τέλος της δίκης και ενώ θα μεταφερόταν στις φυλακές Νιγρίτας για να παρέδιδε και να έμενε ελεύθερος, αφού ευχαρίστησε τη δικαιοσύνη, επιτέθηκε στα μέσα και την αστυνομία που όπως είπε «προσπάθησαν να με κατασπαράξουν». Επίσης πρόσθεσε πως για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να ακουστεί και η δική του πλευρά, θα ξεκουραστεί λίγο μετά από την ταλαιπωρία που τράβηξε, και θα στείλει δελτίο τύπου μέσω των δικηγόρων του.
Λάδι στη φωτιά, έριξε και ο συνήγορος υπεράσπισης του Μάρκου Καραμπέρη, ο Μπάμπης Αποστολίδης, ο οποίος σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, τόνισε πως, «το δικαστήριο ξεφούσκωσε τη φούσκα της Ασφάλειας και τοποθέτησε την υπόθεση στη σωστή της βάση». Σημείωσε επίσης πως «η απόφαση αυτή έδωσε παράλληλα πολλαπλά μηνύματα, ένα εκ των οποίων είναι ότι παραμονές κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχει η τακτική να γεμίζουμε από ανακαλύψεις και εξαρθρώσεις εγκληματικών οργανώσεων οι οποίες εν τέλει αποδεικνύεται πως δεν υπάρχουν». 
Εν τω μεταξύ σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή, σχετικά με τα όσα δήλωσε για την ελληνική αστυνομία, ο κ. Αποστολίδης, αρκέστηκε στο να πει πως «εμείς δεν σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις». 
Νίκος Διαλυνάς: «Θα δημοσιοποιήσω τον απόρρητο τηλεφωνικό κατάλογο του Καραμπέρη με ονόματα που σοκάρουν» 
Την ίδια στιγμή οργή προκαλεί στις τάξεις των μαρτύρων και της πολιτικής αγωγής η απόφαση του δικαστηρίου να απελευθερώσει τον Μάρκο Καραμπέρη.
Συγκεκριμένα με δηλώσεις τους, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής και συνήγορος ενός εκ των μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση Καραμπέρη, ανέφερε πως «μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δόθηκε ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεσή του κ.. Καραμπέρη, τη στιγμή που ο συγκεκριμένο άνθρωπος καταδικάστηκε για δέκα κακουργήματα τοκογλυφίας, τέσσερα κακουργήματα εκβίασης και δυο πλημμελήματα εκβίασης.
Πραγματικά λυπάμαι αυτούς τους μάρτυρες που άντεξαν όλη αυτή την πίεση και ήρθαν με τρεμάμενη φωνή και κατέθεσαν, σε μία αίθουσα που ήταν γεμάτη από ανθρώπους των κατηγορουμένων. Άνθρωποι που κατά το παρελθόν αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν υπό το βάρος των απειλών που δέχονταν».
Ο κ. Διαλυνάς παράλληλα τόνισε πως «πραγματικά η απόφαση με σοκάρει και δείχνει πολλά πράγματα. Αν συγκρίνω μάλιστα και την απόφαση για ισόβια κάθειρξη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, για τον οποίο το δικαστήριο δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, τότε πολλές σκέψεις δημιουργούνται στο μυαλό μου για τη συγκεκριμένη απόφαση. Για τον δικό μου πελάτη, του οποίου η περίπτωση δεν αναγνωρίστηκε στο δικαστήριο και αθωώθηκε ο κ. Καραμπέρης, θέλω να τονίσω πως δεν θα σταματήσω εδώ, αλλά θα βγω μπροστά και θα δημοσιοποιήσω τον απόρρητο προσωπικό τηλεφωνικό κατάλογο του κ. Καραμπέρη, τον οποίο έχει κατασχέσει η αστυνομία και στον οποίο υπάρχουν μέσα όλα τα τηλέφωνα ακόμα και τα απόρρητα κινητά τηλέφωνα και σταθερά, πολιτικών, εφοριακών, αστυνομικών κ.α. τα οποία πραγματικά σοκάρουν».   
thousandnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου