Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ





Υλικά

Για τα μπισκότα:
1/2 φλ. αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα)
1½ φλ. ζάχαρη άχνη
κακάο σκόνη άγλυκο 3 κ.σ.
3 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γλ. ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας:

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ

2 κ.γλ. κακάο σκόνη άγλυκο, κοσκινισμένο

120 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

1/2 πλάκα βούτυρο (125 γραμμ.) σε θερμοκρασία δωματίου




Στους κόφτες του μίξερ αλέθουμε τα αμύγδαλα με το 1 φλ.  ζάχαρη άχνη να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το κακάο και την υπόλοιπη άχνη και συνεχίζουμε να αλέθουμε.
Σε μπολ βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Τότε, βροχηδόν, ρίχνουμε στα ασπράδια τις 2 κ.γλ. ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα και να σχηματίζει σταθερές κορυφές. Ρίχνουμε λίγο λίγο τα στερεά υλικά στη μαρέγκα και απαλά με σπάτουλα διπλώνουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και κόβουμε μπισκοτάκια, όπως μικρούς μπεζέδες, το ένα μακριά από το άλλο γιατί φουσκώνουν. Ψήνουμε γύρω στα 7΄ μέχρι να σκάσουν λίγο στην επιφάνεια, αλλά όταν τα πιέζουμε να είναι λίγο μαλακά στο κέντρο. Αφήνουμε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν. Συνεχίζουμε με τα επόμενα.
Για την κρέμα: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ σε κατσαρολάκι. Αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το παγώνουμε για 30΄, να σφίξει. Κολλάμε ανά δύο μπισκότα-σάντουιτς με κρέμα σοκολάτας.

Η συμβουλή της Αργυρώς:
Εάν δεν έχουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ακουμπάμε στη λαδόκολλα.
μερίδες 50

argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου