Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΚΟΣ

Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην Εντατική Μονάδα του θεραπευτηρίου «Υγεία» - Το Σάββατο στις 2.00 το μεσημέρι η κηδεία του, από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Βόλο

Σε ηλικία 63 ετών "έφυγε" από την ζωή, την Πέμπτη, ο β' Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Νάκος, έπειτα από
πολυήμερη νοσηλεία στην Εντατική Μονάδα του θεραπευτηρίου «Υγεία» με λοίμωξη του αναπνευστικού, έπειτα από εγχείρηση καρδιάς.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσε το ιδιωτικό θεραπευτήριο, «ο β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας, Αθανάσιος Νάκος κατέληξε σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, από αναπνευστική ανεπάρκεια».

Ο Θανάσης Νάκος γεννήθηκε στον Βόλο τον Ιανουάριο του 1950. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Μαγνησίας το 1993 με τη Νέα Δημοκρατία και επανεξελέγη στις εκλογές των 1996, 2000, 2004, 2007, 2009 και 2012.

Μετά τις εκλογές του 1993, ανέλαβε πρόεδρος του Τομέα κοινοβουλευτικού έργου της Γεωργίας και κατόπιν του Τομέα Βιομηχανίας.

Με την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην προεδρία της Ν.Δ., τοποθετείται αρχικά υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, στη συνέχεια του Τομέα Ανάπτυξης και εν τέλει αναλαμβάνει τα καθήκοντα του προέδρου της Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία αποτελείται από εννέα νευραλγικά υπουργεία για την τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο την εφαρμογή του Αναπτυξιακού προγράμματος «Θησέας», ενός νέου τότε τρόπου χρηματοδότησης των Ο.Τ.Α. Α' βαθμού.

Στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα της κυβέρνησης της Ν.Δ. ανέλαβε υφυπουργός Εσωτερικών, θέση στην οποία παρέμεινε έως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2009.

Το 2008 ορίστηκε από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων σε όλη την Ελλάδα.

Τον Ιανουάριο του 2011, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε καθήκοντα του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη.
Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκλέγεται β' αντιπρόεδρος της Βουλής, θέση στην οποία επανεξελέγη μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
.e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου