Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ



 
 
Νέα μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο και τη Λεπτοκαρυά πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι ο αγωνιζόμενος λαός της Πιερίας. Στο μεγάλο παμπιερικό συλλαλητήριο που έγινε στα διόδια του Αιγινίου συμμετείχαν μαζικοί φορείς και συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, για να διατρανώσουν αγωνιστικά την απόφαση συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την κατάργηση των διοδίων που λειτουργούν σε Λεπτοκαρυά και Αιγίνιο, παρά τις διώξεις και την επιχείρηση καταστολής που έχει στήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλίσει τα κέρδη της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο».
Στη διάρκεια της κινητοποίησης άνοιξαν τις μπάρες και επέβαλαν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων για περίπου 2 ώρες. Φορείς και κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω από το αίτημα για κατάργηση των διοδίων και δεν έχουν καμία διάθεση να διαπραγματευθούν τίποτε άλλο.
Από σήμερα συνεχίζουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο χώρο των διοδίων οι κάτοικοι του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, ενώ αναμένεται κλιμάκωση τις επόμενες μέρες με προκήρυξη παμπιερικής απεργίας.
Στο μεγάλο χτεσινό συλλαλητήριο συμμετείχε το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ και η ΟΓΕ. Ιδιαίτερα μαζική και δυναμική ήταν η παρουσία του Συλλόγου Γυναικών Λιτοχώρου. Επίσης παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με τη βουλευτή Ελένη Γερασιμίδου. Η βουλευτής του ΚΚΕ έκφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα του λαού της περιοχής. Σημείωσε ότι είναι αναγκαίο σήμερα, να δυναμώσει ο αγώνας για την κατάργηση των διοδίων, των χαρατσιών, της φοροληστείας ενάντια στην πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης και της ΕΕ που οδηγούν στη φτώχεια και την την εξαθλίωση το λαό.  

axortagos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου