Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Λονδίνο: Αλεπού επιτέθηκε σε μωρό μέσα στην κούνια – Του ακρωτηρίασε το δάχτυλο...

Ανησυχία στους κατοίκους του Λονδίνου έχει προκαλέσει η επίθεση μίας αλεπούς σε ένα μωρό μόλις τεσσάρων εβδομάδων, μέσα στην κούνια του.


Το περιστατικό συνέβη στις 6 Φεβρουαρίου στο Μπρούμλεϊ στο νοτιοανατολικό Λονδίνο. Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σέντ Τόμας.

Το νοσοκομείο δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του BBC η μητέρα που ήταν σε άλλο δωμάτιο, άκουσε το μωρό να ουρλιάζει και είδε μία αλεπού να έχει αρπάξει το μωρό από το χέρι και να το σέρνει έξω από την κούνια. Το ζώο είχε δαγκώσει το χέρι του βρέφους με αποτέλεσμα να του ακρωτηριάσει το δάχτυλο, το οποίο κατάφεραν να συγκολλήσουν οι γιατροί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, αυτού του είδους οι επιθέσεις είναι σπάνιες, αλλά όπως είπε «πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να αντιμετωπίσουμε το αυξανόμενο πρόβλημα των αστικών αλεπούδων».

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι μπορεί οι αλεπούδες να φαίνονται όμορφες, αλλά δεν παύουν να αποτελούν απειλή και τις χαρακτήρισε «παράσιτα» που μεταδίδουν αρρώστιες.

Σημείωσε ότι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψη τους το γεγονός οι τοπικοί επικεφαλής.

Ο Ρίτσαρντ Μόσλι, από το υπεύθυνος της αρμόδιας υπηρεσίας, δήλωσε στο BBC ότι είναι σπάνιο για μία αλεπού να επιτεθεί σε άνθρωπο μέσα στο σπίτι του, ωστόσο τόνισε ότι πολλοί τις ταΐζουν και τις ενθαρρύνουν να πλησιάζουν τους ανθρώπους, ξεχνώντας ότι πρόκειται για άγριο ζώο και όχι για κατοικίδιο.

Πάντως, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει σχέδιο μαζικής θανάτωσης των ζώων.

Το 2010 άλλα δύο μωρά, δίδυμα κορίτσια, είχαν πέσει θύματα αλεπούς στις κούνιες τους. Το ζώο τα είχε τραυματίσει ενώ κοιμόταν, στο σπίτι τους στο ανατολικό Λονδίνο
Newsdesk ΣΚΑΪ - Πηγή: ΒBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου