Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ



Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών προέβαινε συστηματικά σε αγορές προϊόντων από καταστήματα της Αττικής.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν
τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας και κατασχέθηκαν είκοσι (20) πλαστές πιστωτικές κάρτες

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σπείρα αλλοδαπών που με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών προέβαινε σε αγορές προϊόντων από καταστήματα της Αττικής.
Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 12-2-2013 στις Αχαρνές, τρείς (3) αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 26, 27 και 28 ετών, μέλη της σπείρας, οι οποίοι λίγο πριν είχαν επιχειρήσει, με χρήση πλαστής πιστωτικής κάρτας, να αγοράσουν συσκευή κινητού τηλεφώνου, από κατάστημα ειδών κινητής τηλεφωνίας στην ίδια περιοχή.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρείς συλληφθέντες είχαν συστήσει, από τετραμήνου τουλάχιστον, εγκληματική ομάδα η οποία συστηματικά και με τη χρήση μεγάλου αριθμού πλαστών πιστωτικών καρτών, διαφόρων Τραπεζών, προέβαινε σε συναλλαγές για την αγορά καταναλωτικών αγαθών από καταστήματα της Αττικής.
Όπως εξακριβώθηκε, από τα Τμήματα Καρτών διαφόρων Πιστωτικών Ιδρυμάτων, η παραπάνω σπείρα κατά το τελευταίο τετράμηνο επιχείρησε συναλλαγές συνολικού ύψους -36.767,85- ευρώ.

Στη κατοχή των τριών αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι (20) πλαστές πιστωτικές κάρτες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές κινητών τηλεφώνων και αποκόμματα συναλλαγών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου