Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΧΑΙΡΕΚΑΚΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ





Σκληρή ήταν η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού ότι κακώς αναβαθμίστηκε η ελληνική οικονομία από τον οίκο Standard & Poor's και ότι η Ελλάδα «πουλάει τα νησιά της». Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος σε έντονο ύφος μίλησε για «χαιρέκακες δηλώσεις που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία».

Σκληρή απάντηση Δ. Αβραμόπουλου σε Ερντογάν:«Χαιρέκακες δηλώσεις με ανακριβή στοιχεία»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Τ. Ερντογάν, σχετικά με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε:
«Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης. Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα. Για αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια.
Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς».
Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός ερωτηθείς σε τηλεοπτική συνέντευξη για τις βαθμολογήσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης, που πρόσφατα αναβάθμισαν το ελληνικό χρέος ενώ επιμένουν στην χαμηλή βαθμολόγηση της Τουρκίας είπε : «Δεν είναι δυνατόν να συμφιλιωθώ με τους οίκους αυτούς. Είναι πλήρως πολιτικοποιημένοι. Η Ελλάδα έχει βουλιάξει και ανεβάζουν την βαθμολογία της κατά έξι μονάδες, ενώ της Τουρκίας με το σταγονόμετρο....αυξάνουν κατά έξι βαθμίδες, την βαθμολογία μίας χώρας που πουλάει τα νησιά της».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου