Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ


Οι Αμερικάνικες εκλογές ήταν για μια ακόμη φορά εκλογές για ανθρώπους με γερό στομάχι, γιατί μπορεί ο Ομπάμα να είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών, κάποια στιγμή όμως ο Ρόμνεϊ ήταν μπροστά με μεγάλη διαφορά από τον Μπάρακ Ομπάμα και κάποιοι πολιτικοί παρατηρητές
μιλούσαν για μια άνετη νίκη του Ρεπουμπλικάνου αρχηγού.
Περνώντας οι ώρες η διαφορά άρχισε να μειώνεται και να δημιουργείται μια δραματική ανατροπή που θα μπορούσε άνετα να γίνει σενάριο για μια χολιγουντιανή ταινία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 8 η ώρα Ελλάδος, ο Μπάρακ Ομπάμα βρέθηκε να προηγείται.
Τελευταία και καθοριστική Πολιτεία ήταν η Πολιτεία του Οχάιο, η οποία σφράγισε τη σημερινή νίκη του Μπάρακ Ομπάμα και του έδωσε το εισιτήριο για τα επόμενα 4 χρόνια.

Κατά τις 8.30 ο Ρόμνεϊ παραδέχτηκε την ήττα του, ευχαριστώντας την οικογένεια του, τους εθελοντές και τους φίλους του και λίγο αργότερα εμφανίστηκε ο Μπάρακ Ομπάμα με την οικογένεια του, εκφωνώντας έναν πανηγυρικό λόγο νίκης.

Τελικά ο Μπάρακ Ομπάμα είναι ο μεγάλος νικητής με 303 εκλέκτορες, ενώ ο Ρόμνεϊ κερδίζει 206 εκλέκτορες μέχρι τώρα (9.20), ψήφους 55.000.000 ποσοστό 49,8% έναντι 54.000.000 του Ρόμνεϊ με ποσοστό 48,7%


Δ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου