Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΒΑΞΕΒΑΝΗ (ηχητικό ντοκουμέντο!)

14:00 Ελεύθερος αφέθηκε ο Κώστας Βαξεβάνη, ενώ αύριο θα παρουδιαστεί στις 12:00 στο αυτόφωρο για να οριστεί η τακτική δικάσιμος.
13:25 Έξω από τα κτίρια της πρωήν σχολής Ευελπίδων έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος, ΜΜΕ
καθώς επίσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλης, καθώς επίσης και η Ρένα Δούρου.

13:00 Αυτή τη στιγμή ο δημοσιογράφος οδηγείται απο την πίσω πόρτα στη ΓΑΔΑ προς την Ευελπίδων, ενώ έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος και ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος κάνουν δηλώσεις. Ακούστε τι δήλωσε ο Βασίλης Καπερνάρος για τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη:

12:30- Στη ΓΑΔΑ οδηγείται αυτή τη στιγμή ο Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγη ώρα, και έως τις 13:30 θα πάει στην εισαγγελία.
Μια επιχείρηση που περισσότερο ταιριάζει σε εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου και όχι δημοσιογράφο έστησαν οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές για τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη.
Από νωρίς χθες το απόγευμα έξω από το σπίτι όπου βρισκόταν ο δημοσιογράφος, υπήρχαν «ακροβολισμένοι» αρκετοί αστυνομικοί, οι οποίοι όσο περνούσε η ώρα όλο και αυξάνονταν. Την ίδια ώρα, αστυνομικοί με πολιτικά και όχι μόνο παρακολουθούν φιλικά σπίτια του δημοσιογράφου καθώς επίσης και στέκια όπου συχνάζει.



 Λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου τρεις άνδρες της ασφάλειας έκαναν την πρώτη επίσκεψη στα γραφεία του HOT DOC. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι το γεγονός ότι δίχως να ρωτήσουν το φύλακα στην είσοδο ανέβηκαν κατευθείαν στον πέμπτο όροφο όπου στεγάζονται τα γραφεία του περιοδικού. Σαν να γνώριζαν ή να παρακολουθούσαν εδώ και καιρό τις κινήσεις του δημοσιογράφου και της δημοσιογραφικής του ομάδας.
Το δεύτερο μέρος του σίριαλ της σύλληψης του δημοσιογράφου παίχτηκε σήμερα το πρωί. Η κινητικότητα έξω από το σπίτι όπου βρίσκονταν ο Κώστας Βαξεβάνης ήταν μεγάλη, ώστε ο δημοσιογράφος να βγει και να παραδοθεί. Στο σημείο κατέφτασε λίγο αργότερα και εισαγγελέας, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μπουν στο διαμέρισμα και να τον συλλάβουν, την ώρα που ο δημοσιογράφος παραχωρούσε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.
Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι η κινητοποίηση των εισαγγελικών αρχών και μάλιστα σε ημέρα αργίας. Ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός επέδειξε τρομερά αντανακλαστικά για τη σύλληψη ενός δημοσιογράφου, όταν σε άλλες περιπτώσεις καθυστερεί σημαντικά.
Εννοείται ότι κατά τη στιγμή της σύλληψης ο δημοσιογράφος δεν προέβαλλε καμία αντίσταση. Ωστόσο, από την πλευρά των αστυνομικών υπήρχε έντονη νευρικότητα, ωσάν να πρόκειται για μίας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου