Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο Αντώνης Σαμαράς προέβη στην διαγραφή, από το κόμμα της ΝΔ, του βουλευτή Φθιώτιδας Νίκου Σταυρογιάννη, σε μια προσπάθεια να στείλει ένα σαφές μήνυμα τόσο
στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, ότι είναι διατεθειμένος να μην επιτρέψει την παραμικρή διαρροή στην διαδικασία ψήφισης των νέων μέτρων στην Βουλή.
Η διαγραφή του Νίκου Σταυρογιάννη, η οποία, αν και είχε αποφασιστεί μόλις στο μέγαρο Μαξίμου ενημερώθηκαν για τις δηλώσεις του περί μη ψήφισης -εκ μέρους του- των νέων μέτρων, ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ της Κυριακής.

Ο Νίκος Σταυρογιάννης προανήγγειλε, μέσω της εφημερίδας Realnews, την απόφασή του να καταψηφίσει τα μέτρα. Ο βουλευτής Φθιώτιδας έθεσε ζήτημα συνείδησης, προεξοφλώντας ότι τα νέα μέτρα θα βυθίσουν την Ελλάδα στη φτώχεια, χωρίς προοπτική. «Η δική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω μέτρα που εξαθλιώνουν τους πλέον αδύναμους οικονομικά, φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους αυτής της χώρας δηλαδή, χωρίς να υπάρχει προοπτική ότι έστω και με αυτά τα άδικα και σκληρά μέτρα μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την οικονομία και να ανατάξουμε την πορεία καταστροφής της χώρας».

Με την απόφασή του, ο πρωθυπουργός ευελπιστεί ότι θα στείλει ένα μήνυμα και εκτός συνόρων σε εταίρους και δανειστές, προκειμένου να πείσει ότι είναι αποφασισμένος να ψηφίσει τα μέτρα και η χώρα να πάρει τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Η διαγραφή του Νίκου Σταυρογιάννη, πάντως, ενδέχεται να προκαλέσει ντόμινο αναταράξεων όχι μόνο εντός ΝΔ, αλλά κυρίως σε ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά, όπου υπάρχουν αρκετοί βουλευτές που «κλωτσάνε» για τα μέτρα.

Στο Μαξίμου, πάντως, επιμένουν πως η διαδικασία της Βουλής, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, επί της ουσίας θα έχει το χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση -όπως και ο προϋπολογισμός.

Η ανακοίνωση της διαγραφής

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Νίκο Σταυρογιάννη.

Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή τον Βουλευτή κ. Νίκο Σταυρογιάννη, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται πως η διαγραφή του Νίκου Σταυρογιάννη είναι η δεύτερη για τη Νέα Δημοκρατία. Προηγήθηκε, στις αρχές Αυγούστου, η διαγραφή του Νίκου Νικολόπουλου. Πλέον, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αριθμεί 127 μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου