Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Τι θα συμβεί αν παραιτηθούν ομαδικά οι βουλευτές Τσίπρα και Καμμένου;


Χθες, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έκανε μια δήλωση - πρόταση, η οποία συζητήθηκε και συζητείται πολύ.
«Με τους 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τους αναπληρωματικούς τους, καλώ τον
πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσει και αυτός στις παραιτήσεις των βουλευτών και των αναπληρωματικών τους στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκληθούν έτσι πρόωρες εκλογές».
Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Σύμφωνα με τον Κώστα Χρυσόγονο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Πολιτικά ίσως μια τέτοια πράξη θα προκαλούσε αίσθηση και αναταραχή. Αυτό είναι βέβαιο. Όμως, όπως λέει στο Newsit ο κ. Χρυσόγονος:
"Αυτό που προτείνει ο κ. Καμμένος είναι στην ουσία, κοροϊδία. Αν υποθετικά είχαμε τις παραιτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και των αναπληρωματικών τους, εκλογές θα προκηρρύσονταν αλλά μόνο στις περιφέρειες που θα παραιτηθουν οι βουλευτες και οι αναπληρωματικοί τους.
Η ΝΔ δεν είναι υποχρεωμένη να συμμετάσχει σε αυτή την διαδικασία, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΔΗΜΑΡ."
"Αυτό", συνέχισε ο κ. Χρυσόγονος, "ονομάζεται αναπληρωματικές εκλογές και γίνονται σε όλη την Επικράτεια αλλά είναι σα να γίνεται ένα επίσημο γκάλοπ. Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει τα υπόλοιπα κόμματα να κατέβουν σε αυτή την διαδικασία."  I.Λ newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου