Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ (πρόεδρο επιμελητηρίου) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΥΡΙΔΟΥ(Αντιπεριφερειάρχη))



Δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας και ευθείες βολές κατά της Αντιπεριφερειάρχη
-Σοβαρές καταγγελίες ακόμη και για Κρητικούς μπράβους και απειλές που δέχθηκε κατέθεσε ο
πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας

Σοβαρή τροπή φαίνεται πως παίρνει η έως τώρα δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλ.Χατζηχριστοδούλου και της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σ.Μαυρίδου.
Στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης τύπου που δόθηκε για τον απολογισμό της 4ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε από τους δημοσιογράφους να καταγράψουν την απάντησή του σε μια σειρά από ενέργειες της Αντιπεριφέρειας που ο ίδιος όπως επανειλλημένα τόνισε υποχρεούται να στηλιτεύσει.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου όμως στην ίδια συνέντευξη εκτόξευσε ευθείες βολές προς την Αντιπεριφερειάρχη, καταγγέλλοντας πως δέχθηκε προειδοποίηση ότι «θα φάει ξύλο από Κρητικούς μπράβους». Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τόνισε πως έχει μάρτυρες του διαλόγου που έγινε μεταξύ συνεργατών της κ. Μαυρίδου, ενώπιον της ίδιας, και όπου ζητήθηκε μάλιστα από τους παριστάμενους να του «μεταφέρουν» την προειδοποίηση. Τη θεώρησα αστεία την προειδοποίηση και δεν απευθύνθηκα στις αρμόδιες αρχές, είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για το αν κατέφυγε στον Εισαγγελέα.

ΤΟ LEADER
Στην αρχή των δηλώσεων του ο κ. Χατζηχριστοδούλου διάβασε απόσπασμα δελτίου τύπου της Αντιπεριφέρειας από ομιλία της κ. Μαυρίδου στην Εμποροπανήγυρη Αιγινίου, όπου έκανε αναφορά σε έργα Leader που θα γίνουν στην περιοχή και σε όλο το νομό ύψους 3,5 εκ. ευρώ. Επεσήμανε πως δεν ανέφερε πουθενά ότι τα έργα εντάσσονται σε πρόγραμμα που υλοποιεί η Πιερική Αναπτυξιακή και επιπλέον ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότησή τους επί θητείας του προηγούμενου Προέδρου και Νομάρχη Πιερίας Γ. Παπαστεργίου. Η αντιπεριφέρεια Πιερίας δεν έκανε το παραμικρό για τα 3,5 εκ. ευρώ, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηχριστοδούλου και συμπλήρωσε: Δεν σεβάστηκε όλο το Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής αλλά το κυριότερο, δεν σεβάστηκε τον αγώνα και την μεγάλη προσπάθεια των στελεχών της Εταιρίας για την ένταξη αυτού του προγράμματος, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Η ΕΚΘΕΣΗ
Σε ο,τι αφορά την 4η ΕΒΕΠ και την απουσία της Αντιπεριφερειας από τους συνδιοργανωτές ο κ. Χατζηχριστοδούλου κατηγόρησε την κ. Μαυρίδου ότι ενώ είχε πρόθεση να συμμετάσχει με το ποσό των 10.000 ευρώ, έθετε ως όρο  για τη χρηματοδότηση της διοργάνωσης την αναφορά της Αντιπεριφέρειας στους συνδιοργανωτές.
Δεν μπορούσαμε να πράξουμε κάτι τέτοιο, είπε ο κ. Χατζηχριστοδουλου τη στιγμή που ο δήμος Κατερίνης για παράδειγμα συμμετείχε με 18.000 ευρώ. Δηλαδή, θα ήταν ισότιμη συνδιοργανώτρια αρχή με το δήμο Κατερίνης που έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να στηρίξει το θεσμό;  Επιπλέον τόνισε, πως αν ο μοναδικός της στόχος ήταν να στηρίξει την πρωτοβουλία, θα έδινε το προκαθορισμένο ποσό των 10.000 ευρώ χωρίς απαιτήσεις προβολής. Φαίνεται πως όλα γίνονται για τις φωτογραφίες, το θεαθήναι και τους χαιρετισμούς στα εγκαίνια, σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Επικαλέστηκε μάλιστα δηλώσεις της όπου κάνει αναφορά σε «παράπονα συναδέλφων της αντιπεριφερειαρχών σε ο,τι αφορά το ύψος της χρηματοδότησης που πρότεινε η Περιφέρεια για την έκθεση», σημειώνοντας πως αποδεικνύεται από αυτή τη δήλωσή της ότι ήταν προσχεδιασμένο εξαρχής να μην δοθούν χρήματα στην Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας.
Παρουσίασε αποφάσεις για χρηματοδότηση αθλητικής διοργάνωσης με το ποσό των 47.000 ευρώ από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, λέγοντας πως η κ. Μαυρίδου ψευδώς ανέφερε ότι η χρηματοδότηση που της αναλογούσε ήταν μικρότερη, ενώ τόνισε πως το 54% που έδωσε ο πιερικός λαός στο συνδυασμό του Π.Ψωμιάδη είναι μεγάλη υπόθεση να μπορέσει να το διατηρήσει, όταν λειτουργεί μ’αυτόν τον τρόπο.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ερωτώμενος κατά πόσο συμβάλλει ο ίδιος και οι δηλώσεις του με αυτό το περιεχόμενο στην προοπτική της συνεργασίας μεταξύ των δυο θεσμών ο κ. Χατζηχριστοδούλου επεσήμανε πως όφειλε να δώσει απαντήσεις και να αποκαταστήσει την αλήθεια, ενώ κάλεσε την Αντιπεριφέρεια να συνεργαστεί με το Επιμελητήριο Πιερίας λέγοντας πως τελευταία φορά τοποθετείται δημόσια και τόνισε: «Ζητώ συγνώμη από εκείνους που έβαλαν στοίχημα και το έχασαν τελικά ότι η έκθεση θα αποτύχει. Εμείς δεν στήνουμε τσαντίρια σε πανηγύρια, δεν πουλάμε μαλλί της γριάς. Ούτε σέρνουμε τους υπαλλήλους σε εκδηλώσεις, με λιμουζίνες. Εμείς δουλεύουμε αμισθί, εθελοντικά και κάνουμε προσπάθεια για τον τόπο μας, κατέληξε ο κ. Χατζηχριστοδούλου
.madatoforos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου