Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων της Γιούροστατ που έγινε από ειδική ομάδα του υπουργείου Ανάπτυξης, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην πρώτη
θέση από πλευράς ακρίβειας μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. βρίσκεται η Ελλάδα στα γαλακτομικά και τα αυγά με τις τιμές των προϊόντων αυτών στην ελληνική αγορά να είναι ακριβότερα κατά 31,5% από το μέσο όρο των αντίστοιχων τιμών στην Ευρωπη των "27". Στα κρέατα έχει τη 15η θέση από πλευράς ακρίβειας με το μέσο όρο των τιμών να είναι υφηλότερος κατά 5,3% ενώ στα σιτηρά στην Ελλάδα είναι κατά 15,8% υψηλότερες. Την έβδομη θέση κρατά η χώρα μας από πλευράς ακρίβειας στα έλαια και τα λίπη ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά πωλούνται στη χώρα μας κατά 26,8% χαμηλότερα σε σχέση με το μέσο όρο των τιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι στην 25η θέση ανάμεσα στους 27.
Παράγοντες του υπουργείου εκτιμούν ότι σημαντικό ρόλο και στην αποκλιμάκωση των τιμών μπορούν να παίξουν τόσο οι έλεγχοι από την πλευρά του υπουργείου όσο και η συνειδητοποιημένη λειτουργία των καταναλωτών όσον αφορά τον έλεγχο των τιμών.
ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου