Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
80 γρ. ζάχαρη άχνη
110 γρ. φιστίκι Αιγίνης σε σκόνη
25 γρ. αλεύρι
2 αυγά
15 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. ζάχαρη
2 ασπράδια αυγού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
300 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. κουβερτούρα
500 γρ. κρέμα γάλακτος Arla χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού


ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μία πλαστική κουτάλα την άχνη, το φιστίκι, το αλεύρι, τα αυγά ένα-ένα και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα τα 10 γρ. ζάχαρη με τα ασπράδια σε μαρέγκα και ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα σε μία silpat φτιάχνοντας τρεις δίσκους διαμέτρου 20 εκ. και πάχους 3 χιλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Η θερμοκρασία του μείγματος πρέπει να είναι στους 40–45οC, δηλαδή να το νιώθουμε στο δάχτυλό μας ζεστό. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ:
Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. βάζουμε τον ένα δίσκο από τη βάση κι εναλλάξ τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου σταθεροποιηθεί και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με κακάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου