Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ



Προϊόντα που «βαφτίζονταν»  βιολογικά με πλαστά πιστοποιητικά ανακαλύφθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία, εντόπισε η αστυνομία που συνεχίζει την έρευνα της , ενώ η Περιφέρεια  διενεργεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για πιθανή ανάμιξη υπαλλήλων στην υπόθεση.  
Σύμφωνα με
δημοσίευμα της εφημερίδα "Γεγονός", το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν ο μελετητής πιάστηκε στα γραφεία της Αγροτικής Ανάπτυξης του νομού να προσπαθεί να πάρει έγγραφα από φακέλους αγροτών.
Υπάλληλος της υπηρεσίας ήταν αυτός που κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε και ενημέρωσε τις αρχές, οι οποίες και προχώρησαν στη σύλληψη του.
Το μυστήριο λύθηκε σχετικά γρήγορα, αφού ήδη υπήρχαν καταγγελίες από εταιρία ότι κυκλοφορούν πλαστά πιστοποιητικά της. Έτσι δεκάδες αγρότες από το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο επιδοτούνταν ως βιοκαλλιεργητές χωρίς να είναι και έπαιρναν επιδοτήσεις μέχρι και 30.000 ευρώ.
Το μέγεθος του σκανδάλου θα αποκαλυφθεί όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες, στις αρχές Νοεμβρίου, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αλλάζει, για καλό και για κακό, κλειδαριές στα γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης στις δύο πόλεις.

prionokotdela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου