Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Δημιουργία Συνδέσμου Ελληνορωσικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας Βορείου Ελλάδας

Συνάντηση επιχειρηματιών και άλλων φορέων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσ/νίκης, με σκοπό τη δημιουργία
Συνδέσμου Ελληνορωσικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας Β, Ελλάδας. Την πρωτοβουλία είχε ο δημοσιογράφος Κώστας Πορτοκάλης, σε συνεργασία με το Ρωσικό Προξενείο και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι Επιμελητηρίων από τη Βόρεια Ελλάδα, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Αλεξέι Ποπώφ. Τη συζήτηση διεύθυνε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ εισηγήσεις έκαναν ο δημοσιογράφος κ. Πορτοκάλης και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας, οι οποίοι ανέπτυξαν την αναγκαιότητα δημιουργίας του Ελληνορωσικού Συνδέσμου, καθώς και τις δυνατότητες συνεργασίας προς όφελος και των δύο πλευρών και ιδιαιτέρως της Ελλάδας αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Ακολούθησαν παρεμβάσεις και από τους άλλους παρευρισκόμενους. Στο τέλος καθορίσθηκε το οργανωτικό πλαίσιο δημιουργίας του Συνδέσμου, καθώς και η επόμενη συνάντηση, η οποία θα είναι περισσότερο διευρυμένη.
Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση ήταν καλεσμένος και ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου, λόγω της φετινής συνεργασίας με την ανακήρυξη της Ρωσίας τιμώμενης χώρας στο 41ο Φεστιβάλ. Τον Οργανισμό εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο υπεύθυνος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Νίκος Πασχαλούδης.
pierialife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου