Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Στην Πιερία για λίγες ημέρες βρίσκετε ο Ποδηλάτης του Κόσμου για να συμβάλει στην μεγάλη καταγραφή Ποδηλατικού Τουρισμού που πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών ECF, το Eurovelo Ελλάδος, η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και η Ομάδα του Ποδηλάτη του Κόσμου. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πιερίας, την Πιερική
Αναπτυξιακή, την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας και την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας ξεκίνησαν οι πρώτες συμμετοχές ξενοδοχειακών μονάδων φιλικών προς τους ποδηλάτες. 

Οι συμμετοχές είναι πολλές και οι ξενοδόχοι της Πιερίας δείχνουν πων ενδιαφέρονται πραγματικά να συμμετάσχουν στους χάρτες και καταλόγους των Ευρωπαϊκών ξενοδοχειακών μονάδων που προσφέρουν ειδικές πιστοποιημένες υπηρεσίες σε όσους κάνουν χρήση του ποδηλάτου για τουρισμό. 
Ο Γρηγόρης έμεινε για λίγες ημέρες στην παραλία της Κατερίνης, έχει μιλήσει με αρκετό κόσμο και δεν έχασε την ευκαιρία για μια μικρή νυχτερινή ποδηλατοβόλτα μαζί με τους Ελεύθερους Ποδηλάτες Πιερίας από την πόλη μέχρι τα Καλύβια Βορικού. Ήταν μια βόλτα ως προεόρτια μια συνεργασίας που ξεκινάει μαζί με ποδηλάτες της Κατερίνης για να προβάλουμε τον ιστορικό αλλά και τουριστικό τόπο ως προορισμό για όλους όσους θέλουν να ανακαλύψουν την Πιερία. 
Ο Δημήτρης Μηλιώρης, Έφορος ποδηλασίας Σ.Ε.Ο. Κατερίνης, φίλος του Ποδηλάτη του Κόσμου, οργάνωσε αυτή τη νυχτερινή εκδρομή η οποία ήταν ένα ευχάριστο διάλυμα για τον Γρηγόρη.


Ο Δημήτρης αν και φίλος πλέον, πρέπει να πούμε ότι είναι γνώστης πολλών ποδηλατικών διαδρομών και όχι μόνο, έχει ένα σημαντικό βιογραφικό στην οργάνωση πολλών δραστηριοτήτων με ποδήλατο και αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ποδηλασία στην Πιερία.  
  
Για την συνέχεια ο Ποδηλάτης του Κόσμου θα επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη και μαζί με τον υπεύθυνο του Eurovelo Ελλάδος Γιώργο Φαρφαρά που επιστρέφει και αυτός από την Τουρκία, θα ξεκινήσουν από το αεροδρόμιο Μακεδονίας με τα ποδήλατά τους, ώστε να καταγράψουν την κατάσταση της διαδρομής μέχρι την Παραλία της Κατερίνης.
Όλο το πρόγραμμα των συναντήσεων που θα πραγματοποιήσουν στην Πιερία θα ανακοινωθεί. Στην Πιερία υπολογίζεται ότι οι καταγραφές θα διαρκέσουν περίπου ένα μήνα. Ο Ποδηλάτης του Κόσμου θα βοηθήσει στις καταγραφές για λίγες ημέρες και θα επιστρέψει σε 10 ημέρες από σήμερα στην Ιταλία για να συνεχίσει την διαδρομή του. Ξεκίνησαν οι πρώτες αξιολογήσεις ξενοδοχείων στην Πιερία. Βασικός μας στόχος είναι να υπάρχουν και στην Ελλάδα ξενοδοχειακές μονάδες φιλικές προς τους ποδηλάτες. 
http://action2life.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου