Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακρίνεται ύποπτος για την ταινία κατά του Ισλάμ, πιέζεται να αναλάβει δράση ο Ομπάμα

Αμερικανός με έδρα την Καλιφόρνια προκύπτει ο πρώτος ύποπτος για την παραγωγή του αντι-ισλαμιστικού φιλμ, «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», το οποίο πυροδότησε αλυσίδα αιματηρών επεισοδίων σε μια σειρά χωρών του αραβικού κόσμου.
Καθώς ο αχός των βιαιοπραγιών δείχνει να καταλαγιάζει, ο καταδικασθείς για τραπεζική απάτη
Νακούλα Μπασελί Νακούλα, ανακρίθηκε στο Λος Άντζελες από ομοσπονδιακούς αστυνομικούς. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη του Λ.Α., ο 55χρονος Νακούλα προσήλθε σε αστυνομικό τμήμα οικειοθελώς, δεν έχει ακόμη συλληφθεί, δεν φόρεσε χειροπέδες και για την ώρα ανακρίνεται από το FBI για παραβίαση της αναστολής του, η οποία προέβλεπε απαγόρευση χρήσης υπολογιστή και ίντερνετ για πέντε χρόνια χωρίς άδεια των αστυνομικών Αρχών.
Παράλληλα, τέσσερις ημέρες έπειτα από την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Λιβύη, που οδήγησαν στο θάνατο του αμερικανού πρεσβευτή και ακόμη τριών διπλωματικών υπαλλήλων, αρχίζει πλέον να σχηματίζεται μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Λίβυοι ανακριτές, υποβοηθούμενοι από υλικό βιντεοσκοπημένο σε κινητά τηλέφωνα, διέκριναν εισβολείς οπλισμένους με πολυβόλα και χειροβομβίδες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τις ταραχές σαν προκάλυμμα για να πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους. Η οργάνωση Ανσάρ αλ Σαρία εξακολουθεί να αρνείται συμμετοχή, ωστόσο παραμένει στο επίκεντρο του ανθρωποκυνηγητού που έχει εξαπολυθεί διεθνώς.
Το Σάββατο, περισσότεροι από 600 ηγέτες κοινοτήτων συγκεντρώθηκαν σε μια διάσκεψη της Επιτροπής Σοφών της Μπενγκάζι, υποσχόμενοι να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανευρεθούν οι ένοχοι παραστρατιωτικοί.
Στον αραβικό κόσμο, εξακολουθεί να επικρατεί ανησυχία σχετικά με την πιθανότητα ανάληψης μονομερούς δράσης εκ μέρους των αμερικανών, δεδομένης της πίεσης που δέχεται η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα από το ρεπουμπλικανικό μπλοκ. Λίβυος βουλευτής, ο οποίος εργάστηκε στο παρελθόν ως αναλυτής στην Ουάσινγκτον, θέλησε με δηλώσεις του να επιστήσει την προσοχή στους ενδεχόμενους κινδύνους μιας τέτοιας ενέργειας: «Ίσως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να διευθετήσουν το πρόβλημα ακόμη και μέσα σε 48 ώρες, αλλά το θέμα της εισβολής ξένων δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας θα γεννούσε άλλου είδους προβλήματα».
ΔΚ
athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου