Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Επίσκεψη του Πορτογάλου Πρέσβη στο ΔημαρχείοΤον Πρέσβη της Πορτογαλίας κ.Joaquim Ferreira Marques και τον Οικονομικό και Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας κ. Laurent Armaos, που τον συνοδεύει,
υποδέχτηκε σήμερα στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και τα μέλη του Δ.Σ. του φορέα Παύλος Μπατάλας και Χάιδω Παπαχατζή.

Η επίσκεψη του Πορτογάλου Πρέσβη στο Δημαρχείο εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων που έχει προγραμματίσει το Επιμελητήριο Πιερίας με Πρεσβείες του εξωτερικού, προκειμένου να διερευνηθούν οι  δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ ντόπιων και ξένων  επιχειρηματιών.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης συνεχάρη τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλία Χατζηχριστοδούλου για την πρωτοβουλία του να καλέσει τον Πορτογάλο Πρέσβη στην περιοχή μας και να διερευνηθούν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ φορέων, και επιχειρηματιών της Πιερίας και περιοχών της Πορτογαλίας αντίστοιχα, ενώ υποδεχόμενος τον Πρέσβη  τόνισε: «Η Πορτογαλία είναι μια φίλη χώρα με μεγάλη ιστορική διαδρομή όπως και η Ελλάδα. Η συνεργασία σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε είναι υποχρέωση όχι μόνο μεταξύ των κρατών αλλά και των πολιτών και των φορέων των χωρών. Μπορούμε πραγματικά να κάνουμε σπουδαία  πράγματα αρκεί να το πιστέψουμε. Καθοριστικός είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αντισταθεί και να επικρατήσει η δική της άποψη για την κοινωνία».

Επίσκεψη του Πορτογάλου Πρέσβη στο ΔημαρχείοΠαράλληλα, ο κ. Χιονίδης παρουσίασε το project και τις ενέργειες του Δήμου Κατερίνης για την τουριστική και ευρύτερη αξιοποίηση των δημοτικών εκτάσεων της παραλιακής ζώνης, γεγονός το οποίο ο Πορτογάλος Πρέσβης είδε με εξαιρετικό ενδιαφέρον επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Θα συμπεριλάβουμε στα σχέδια της συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές το συγκεκριμένο project. Πραγματικά αυτού του είδους τα σχέδια θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από Πορτογάλους επενδυτές που δραστηριοποιούνται είτε στην Πορτογαλία είτε σε άλλες περιοχές της Ευρώπης».

Επίσκεψη του Πορτογάλου Πρέσβη στο ΔημαρχείοΑπό την πλευρά του ο κ. Joaquim Ferreira Marques αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κατερίνης για την υποδοχή υπογράμμισε ότι η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης των διαχρονικά φιλικών  σχέσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές, σχέσεις που όπως ανέφερε πρέπει να διευρυνθούν όχι μόνο σε επίπεδο Αθήνας – Λισαβόνας, αλλά και σε επίπεδο Περιφερειών, Δήμων, Φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου.

Επιπλέον, ο Πορτογάλος Πρέσβης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Επαφές όπως η συγκεκριμένη με το Επιμελητήριο Πιερίας, τον Δήμο Κατερίνης και συνολικά  τους φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής ανοίγουν πόρτες εισόδου των Πορτογαλικών επιχειρήσεων στην Ελληνική αγορά».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου