Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ

Παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη υπεγράφη σήμερα Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης Αστέριο Μπουσνάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας
αναπλάσεων ΑΤΕ Πανάγο Παναγιώτη, το συμφωνητικό εκτέλεσης του έργου «Αποχέτευση Ακαθάρτων των Τοπικών Κοινοτήτων Κάτω Αγίου Ιωάννη και Νέας Τραπεζούντας».
Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν  οι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ Αντώνης Παπαγιαννούλης, Ευστάθιος Κεραμιδιώτης, οι πρόεδροι των Τοπικων Κοινοτήτων Ελένη Γεωργίου (Κάτω Αγίου Ιωάννη) και Κων/νος Πετρίδης  (Νέας Τραπεζούντας) αντίστοιχα, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΚ.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 5.387.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.), το οποίο  θα ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου με την κατασκευή αγωγού Φ 400, που θα συνδέει το δίκτυο ακαθάρτων των Τοπικών Κοινοτήτων με το αντλιοστάσιο Χράνης, ενώ από εκεί τα λύματα  θα μεταφέρονται στον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Κατερίνης.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 24 περίπου μηνών.

Απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης ζήτησε την αξιοπρεπή εκτέλεση του έργου από πλευράς ποιότητας υλικών και την υλοποίησή του εντός του χρονοδιαγράμματος, ενώ παράλληλα υπογράμμισε: «Μία ακόμα σημαντική εξέλιξη στην κατεύθυνση προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και βελτίωσης της καθημερινής ζωής των πολιτών αποτελεί η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, που ήταν πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης ανέφερε:«Ήταν μια δέσμευση του Δημάρχου μας στις πολύπαθες Τοπικές Κοινότητες του πρώην Δήμου Κορινού. Με την υπογραφή της σύμβασης η κατασκευή του έργου παίρνει πλέον σάρκα και οστά, γεγονός που θα ανακουφίσει και οικονομικά σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία τους κατοίκους των δυο κοινοτήτων».

Επιπλέον όπως επισήμανε χαρακτηριστικά: «Στόχος της ΔΕΥΑΚ είναι να προχωρήσουν σχετικές μελέτες και σε άλλες περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου, που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα».

Τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και την Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ευχαρίστησαν για την υπογραφή της σύμβασης που ουσιαστικά  σηματοδοτεί την  έναρξη των εργασιών οι πρόεδροι των δυο Τοπικών Κοινοτήτων Ελένη Γεωργίου και Κων/νος Πετρίδης αντίστοιχα.

« Ένα έργο που αφορά πρωτίστως την ποιότητα ζωής των κατοίκων είναι προ των πυλών. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και τα μέλη της ΔΕΥΑΚ για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου» σημείωσε σε δήλωσή της η κα Γεωργίου.

Από την πλευρά του ο κος Κων/νος Πετρίδης υπογράμμισε: «Ένα όνειρο πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα για τους κατοίκους της περιοχής μας και μάλιστα σε εξαιρετικά γρήγορο χρονικό διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου