Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

800.000 ΕΡΓΑΤΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ!

Περίπου 800.000 εργάτες θα χρειαστεί μέσα στην επόμενη πενταετία η Αυστραλία, ώστε να μην οπισθοχωρήσει η αναπτυξιακή της πορεία σε τομείς όπως η
παροχή υπηρεσιών και η εξορυκτική βιομηχανία, όπου απαιτείται ειδικευμένο προσωπικό. Τα στοιχεία αυτά κοινοποιήθηκαν από το ομοσπονδιακό υπουργείο Εργασίας και σε εργοδοτικές ενώσεις, ώστε να προχωρήσουν στη λήψη ανάλογων πρωτοβουλιών. Το επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται συνάντηση του ομοσπονδιακού υπουργού Εργασίας, Μπιλ Σόρτεν, με εκπροσώπους των εργοδοτών. Οι εκτιμήσεις για τις νέες θέσεις εργασίας της επόμενης πενταετίας, αναμένεται να δημιουργηθούν 220.000 στο Κουίνσλαντ, 190.000 στη Νέα Νότιο Ουαλία, 180.000 στη Βικτώρια, 150.000 στη Δυτική Αυστραλία και 50.000 στη Νότιο Αυστραλία.
Επίσης η κυβέρνηση της Αυστραλίας, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει συνομιλίες με την Ελλάδα, για τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας τουριστικής βίζας, με δικαίωμα εργασίας, σε άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών και για δωδεκάμηνη χρονική διάρκεια. Όπως δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Κρις Μπόουεν: «Η σύναψη μιας διακρατικής συμφωνίας τουριστικής βίζας, με δικαίωμα εργασίας αναγνωρίζει αυτές τις άρρηκτες σχέσεις και θα ενδυναμώσει τους πολιτιστικούς δεσμούς των δύο χωρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου